پیمایش در مرز 6G – فیلوپ

اسلوب حاکم بر توسعه نسل های سلولی شبکه های ارتباطی سیار، روایتگر تجاری شدن هر نسل سلولی جدید پس از گذشت 10 سال است و گذشتن از طول این بازه زمانی، ضمن خلق تجربیات جدید برای سرویس دهندگان ارتباطی، عموما بر سرعت دسترسی و کیفیت سرویس در سمت مصرف کنندگان نیز تاثیر مستقیم دارد.

به گزارش فیلوپ، نسل های نوظهور ضمن به همراه داشتن چالش های اجتماعی و کسب وکاری در بدو سرویس دهی، پیشرفت ها و بهبودهایی را در سبک زندگی به ارمغان می آورند که در نهایت تبدیل به امضای آنها می شود.  

نسل دو (2G) معرفی شد تا خدمات صوتی و پیام کوتاه را عرضه کند، ظهور نسل سه (3G) با اتصال اینترنت موبایل گره خورده است، نسل چهار (4G) در ادامه نسل قبلی به مقوله موبایل پهن باند پرداخت و نسل پنج (5G) که همچنان چشم به بازار تجاری دوخته، بافت داده منسجمی را در بر می گیرد که درصدد پاسخگویی به نیازهای بالای شبکه تلفن همراه است.

مشخصات رادیویی اولیه که مربوط به 5G می شود در اواخر سال 2017 تحت نسخه 15 سازمان استانداردگذار 3GPP منتشر شد و در سال 2018 نیز تلاش های بسیاری برای تکمیل این نسخه انجام گرفت. با وجود اینکه نسخه مذکور در ابتدا به یکپارچه سازی سیستم های رادیویی 5G غیرمستقل پرداخت اما دامنه انتشار آن گسترش یافت تا 5G مستقل براساس یک سیستم رادیویی جدید را هم پوشش دهد.

پیمایش در مرز 6G

در این باره، مجید هدایتی- کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات- در گفت وگو با فیلوپ اظهار کرد: عموما تاخیری معمولی (کمتر از یک سال) در مسیر تکمیل استانداردهای اولیه یک نسل ارتباطی، منتج به اجرا و راه اندازی شبکه ها می شود و این موضوع را در روند پیدایش 5G نیز شاهد بودیم. اما نمودار ABI Research نشانگر دستیابی زودهنگام نسل پنجم به یک میلیارد مشترک در مقایسه با 4G است که در بازه زمانی شش ساله به حد اشباع رسید.

وی افزود: همچنین اپراتور SK Telecom یک ماه پس از انتشار نسخه 15 اقدام به راه اندازی نخستین شبکه نسل پنجمی کرد در حالیکه تکمیل این نسخه 14 ماه بعد از راه اندازی شبکه انجام شد؛ رویه ای که در دیگر نسل ها وجود نداشت و روند توسعه تکنولوژی به این سرعت نبود.

هدایتی با بیان اینکه سرعت توسعه 5G به دلیل هزینه های سرمایه گذاری، مشخص نبودن نرخ بازگشت سرمایه و عدم تقاضا از سمت بازار در حال حاضر کند شده اما نرخ جذب ابتدایی آن بالا و سرعت رشدش چشم گیر بود، تشریح کرد: فناوری نسل پنجم که در عمل ادامه دهنده نسل قبل و به دنبال توسعه کاربردهای بیشتر است، بیشتر دغدغه پاسخگویی به نیازها و الزامات سازمانی نظیر شبکه 5G خصوصی، محاسبات لبه با دسترسی چندگانه (MEC) و اتصال قابل اعتماد با تاخیر بسیار کم را دارد، همچنان نتوانسته در این بخش نیز موفقیتی به دست آورد.

این کارشناس گفت: در این حین، بحث جایگزینی و توسعه 5.5G مطرح است تا شاید راهی بر جبران کاستی ها و بهبود 5G در راستای کاربردهای سازمانی باشد. به عبارت دیگر با رویه موجود، 5G سرآمد در حوزه مصرف کنندگان معمولی خواهد ماند و 5.5G طراحی می شود تا ویژگی های خاص موردنظر سازمان ها را پیاده سازی و مسیر موفقیت آنها را ترسیم کند.

وی در پایان بیان کرد: این ویژگی ها شامل بازتاب تمامی مقوله های IOT، AR/VR، AI و RedCap در سراسر شبکه ارتباطی نسل پنجم پیشرفته است و ویژگی های بیشتر دیگری را نیز شامل می شود.

به اعتقاد او در تعریفی دیگر این رفتار به مصداق گذر از یک نسل ارتباطی و پرداختن به آن، به عنوان زیربنای نسلی دیگر است؛ شاید قرار است سرمایه گذاری در نسل های پایه و پیشرفته 5G مصداق مستحکم سازی برای فناوری 6G باشد تا در آن نسل شاهد موج نوآوری ها باشیم.بنابراین با چنین برداشتی از روند پیشرفت تکنولوژی، دور از واقعیت نیست که اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) نیز نگاشت IMT-2030 را با هدف همسوسازی 6G با زیرساخت موجود و در واقع این مسیر را مرتبط ترین چشم انداز آینده دانسته است؛ هرچند که الگوی توسعه ABI، تجاری سازی این نسل را به 2030 موکول کرده است.

با این حال اگر درباره وضعیت موجود صحبت کنیم، اولویت 5.5G کسب درآمد از شبکه های 5G موجود با ایجاد فرصت های بیشتر در فضای سازمان ها برای اپراتورهای تلفن همراه فراتر از دامنه مصرف کنندگان معمولی است تا به این طریق توجیهی بر سرمایه گذاری های آنها باشد.

پایان خبر فیلوپ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پیمایش در مرز 6G – فیلوپ" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پیمایش در مرز 6G – فیلوپ"، کلیک کنید.