اقتصاد داروخانه‌ها در خطر است

اقتصاد داروخانه‌ها در خطر است

هیئت مدیره جدید انجمن داروسازان تهران، با اشاره به مشکلات اقتصادی داروخانه‌ها خواستار رفع این مشکلات شدند.

به گزارش خبرنگار فیلوپ، بهمن صبور رئیس انجمن داروسازان تهران در نشست خبری این انجمن با بیان اینکه پول دارویار باید پرداخت شود، گفت: اگر این پول پرداخت نشود مشکلات حوزه دارو بیشتر می‌شود. از نهادهای وزارتی درخواست می‌کنم به این مساله ورود کنند.

او با اشاره به اصلاح قیمت ۲۰ درصد داروها گفت: این اقدام قابل تقدیر است و اگر بیمه‌ها پا به پای داروسازان حرکت کنند و این اصلاح قیمت را پوشش دهند، قطعا مشکلی برای مردم به وجود نخواهد آمد.

صبور با اشاره به دخالت‌ نهادهای غیر تخصصی در حوزه دارو، گفت: این نهادها گاه دست به سیاست‌گذاری‌هایی انجام می‌دهند که تبعات آن را باید داروسازان حل کنند.ما چرا باید همواره جوابگوی سیاست‌ها و تصمیمات اشتباه نهادهای غیرتخصصی درباره حوزه دارو باشیم.

او تاکید کرد:باید تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های حوزه دارو را به شکل تخصصی انجام دهیم تا بتوانیم موانع این حوزه کاهش یابد.بسیاری از تصمیمات در حوزه دارو به زیان صنعت و پخش و داروخانه‌ها بوده است و نظام دارویی کشور را دچار آسیب کرده است.

او با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات توسط بانک‌‌ها گفت:در مقابل با اجرای سیستم «صیادی»، با یک چک برگشتی، کل سیستم مالی داروخانه قفل می‌شود. با وجود اینها مطالبات دارو پرداخت نمی‌شود و سازمان‌های بیمه‌ای باید به تعهدات خود عمل کنند.

صبور با بیان اینکه یکی از مشکلات طرح دارویار این است که متولی ندارد، گفت: مشخص نیست برای مشکلات باید به چه کسی مراجعه کرد. این یک مشکل بین بخشی دولتی بوده و اگر قرار است طرح دارویار تداوم پیدا کند باید این مشکل حل شود.

صبور با بیان اینکه تعداد داروخانه‌های دولتی کمتر از دو هزار مورد است، افزود:  بیش از ۵۵ درصد سهم چرخش مالی داروخانه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. در قانون آمده است که دولت باید هر سال ۵ درصد از فعالیت‌های غیر حاکمیتی را به بخش خصوصی واگذار کند.

رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: بعد از اجرای طرح دارویار در تیرماه ۱۴۰۱، قرار شد اصلاح قیمت دارو توسط این طرح صورت بگیرد و پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.

وی افزود: دارویار تا زمانی که اعتبار اختصاص یافته بود، خوب بود و بعد از آن، دچار مشکل شد، در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، طرح دارویار با بدهی دنبال شد و پرداختی در سال جاری، ۲۵ همت از اعتبار تخصیص یافته عقب بوده و مشکل اساسی این است که پول دارویار جای دیگری خرج شده که شامل ۱۰ همت اعتبار بوده است

کاوه کاظمیان دبیر انجمن داروسازان تهران هم با بیان اینکه شناخت مناسبی در رابطه با رشته داروسازی در کشور وجود ندارد، گفت: در سال‌های گذشته بی‌مهری‌هایی نسبت به صنف داروسازی شد.

وی افزود: شرایط اقتصادی داروخانه‌ها مناسب نیست و درخواست‌های بسیاری نسبت برای ابطال مجوز‌های داروخانه وجود دارد.

کاظمیان با بیان اینکه داروسازی یک رشته استراتژیک هست، گفت: در شرایط بحرانی مانند جنگ تحمیلی یا دوره کرونا داروسازان اقدام به تولید دارو کرده و در خدمت مردم بودند.

او همچنین با اشاره به نقش داروسازان در بیمارستان‌ها اظهار کرد: داروسازان می‌توانند بر داروهای شیمی‌درمانی نطارت کرده یا به تلفیق داروهای مختلف پرداخته و همچنین از خطاهای دارویی جلوگیری کنند.

کاظمیان با بیان اینکه داروسازان به رایگان مشاوره دارویی در داروخانه‌ها ارائه می‌دهند، گفت: بیماری که تحت مشاوره دارویی قرار دارد هزینه کمتری بر نطام سلامت تحمیل می‌کند.

وی با مخالفت نسبت به فروش اینترنتی دارو اظهار کرد: محل عرضه دارو تنها در داروخانه و با نظارت داروساز صورت بگیرد.

کاظمیان با اشاره به افزایش تمایل داروسازان به مهاجرت داروسازان اظهار کرد: امیدواریم همکاران ما علی‌رغم شرایط بد اقتصادی در کشور بمانند و به فعالیت تخصصی خود بپردازند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اقتصاد داروخانه‌ها در خطر است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اقتصاد داروخانه‌ها در خطر است"، کلیک کنید.