ثبتنام عمره دانشگاهیان ۱۴۰۳ آغاز شد
حجتالاسلام مصطفی رستمی روز دوشنبه در نشست خبری اعزام بیستمین دوره ثبت نام عمره دانشگاهیان، یکی از با برکتترین اتفاقات در فضای دانشجویی و نخبگانی را تشرفهای جمعی دانست و گفت که این جزو بهترین برنامه فرهنگی در دانشگاههاست.
وی افزود: حضور دانشجویان در محیط معنوی با حس فطری، تاثیر ماندگاری در آینده دانشگاهیان به جا خواهد گذاشت؛ زیرا در فضای عمره دانشگاهیان ضمن استفاده از فضای معنوی، نمایندگان ارزشمندی از جامعه ایرانی به جوامع دیگر که در فضای زیارت قرار میگیرند، هستند.
رستمی تصریح کرد: یکی از نکات قابل توجه در اعزام دانشگاهیان به عمره این است دانشگاه، هزینهای در اعزام دانشجویان نمیپردازد و مبلغ آن توسط دانشجویان پرداخت میشود، اما از سوی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها تسهیلاتی به متقاضیان ارائه خواهد شد.
متقاضیان اعزام به سفر زیارتی عمره مفرده دانشگاهی میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به نشانی اینترنتی https://labbayk.ir/ فرآیند ثبتنام خود را به انجام برسانند.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، فهم دقیق و بازنگری و بازخوانی معاورف دینی، آشنایی با مبدا وحی و کشورهای دیگر و آشنایی با مسلمانان دیگر کشورها را از مزایای این سفر برشمرد و گفت: گفتگوهایی که در این فضا شکل میگیرد و انتقال پیام ارزشمند جامعه ایرانی به سایر مجامع به عنوان یک جامعه الگو و موثر و پیشرو و راهبر در فضای عمومی جهان اسلام از برکات زیارتها در زمان عمره دانشگاهیان، دانشجویان و استادان است. دانشگاهیان ضمن استفاده از فضای معنوی و حس آرامشی که در آغوش پر فیلوپ معنویت در محضر پیامبر (ص) حاصل میشود، نماینده ارزشمندی از جامعه ایران در معرفی به جوامع دیگر هم خواهند بود.
حجتالاسلام رستمی به دو موضوع در اعزام عمره دانشگاهیان در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: ما در سالهای گذشته ۲ موضوع در اعزام عمره دانشجویان داشتیم؛ یکی از آنها به سال ۸۸ باز میگردد که قوانین جدید عربستان مانع اعزام دانشجویان دختر مجرد شد و به همه کشورها اعلام کردند زنان بدون همراه مجاز به سفر عربستان نیستند. به همین دلیل دانشجویان دختر از تشرف محروم شدند و درسال ۹۴ هم مسائلی که در فضای عمره پیش آمد، مجموعه عمره زائران ایرانی را تعطیل کرد. امروز بازگشایی مسیر ارزمشمند به روی زائران موضوع عمره دانشگاهیان مطرح شد و شایسته تقدیر از نمایندگی، ولی فقیه در حج و زیارت و رئیس سازمان حج است.
وی به اعزام دو کاروان از اعضای بنیاد نخبگان در اردیبهشت امسال اشاره کرد که به عنوان اولین تشرفهای بعد از تعطیلی عمره انجام شد و گفت: این سفر بسیار پربرکت بود و با این موفقیت برای حدود چهارهزار زائر عمره دانشجویی برنامه ریزی شد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها یادآور شد: در آخرین دوره قبل از تعطیلی عمره ۵۰۰ هزار دانشگاهی ثبت نام کردند، از این تعداد ۱۵ هزار دانشجو و دانشگاهی اعزام شدند و امسال نیز چهار هزار ظرفیت برای این سفر معنوی در نظر گرفته شده است.
حجتالاسلام رستمی با قدردانی از وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مسئولان برای اعطای تسهیلات به دانشجویان گفت: کاروانهای دانشجویی علاوه بر بهرهمندی از برنامههای عمره، از برنامههای فرهنگی اختصاصی نیز استفاده خواهند کرد. با برگزاری برنامههای ویژه قبل، حین و پس از سفر امیدواریم تاثیر مثبتی در آینده جامعه بهویژه در میان طلایهداران جامعه یعنی دانشگاهیان داشته باشد.
وی درباره هزینه عمره دانشجویی توضیح داد: دانشگاهها هزینهای برای اعزام دانشجویان به سفر عتبات پرداخت نمیکنند. نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در قالب تسهیلات، حمایتهای لازم را از دانشجویان خواهد داشت.
اعزام بیش از چهار هزار نفر از دانشگاهیان به عمره
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان نیز در این نشست، سهمیه اعزام دانشگاهیان به سفر زیارتی عمره مفرده را چهار هزار نفر اعلام کرد و گفت که امکان افزایش سهمیه تا ۵ هزار نفر نیز وجود دارد.
حجتالاسلام مرتضی مطهریپور یادآور شد: آخرین دوره عمره دانشگاهیان ۹ سال قبل انجام گرفت که با تلاشهای انجام شده، اعزام عمره دانشگاهیان بعد وقفه طولانی با همکاریهای بعثه رهبری و سازمان حج و زیارت از سر گرفته شد و کاروان دانشگاهیان به سفر زیارتی عمره در مدت ۱۰ روز میتوانند از فضای معنوی آن بهرهمند شوند.
وی اظهار داشت: برنامههای فرهنگی برای دانشجویان اعزامی به عمره در نظر گرفته شده که یکی از آنها استفاده از خادمان فرهنگی است، در همین راستا اهدای بستههای فرهنگی به دانشجویان خواهیم داشت و از ظرفیت دانشجویان برای استفاده بهتر فضای فرهنگی بهرهمند خواهیم شد.
مطهریپور خاطرنشان کرد: پس از پایان ثبتنام عمره دانشگاهیان، نفرات اعزامی از بین متقاضیان با انجام قرعهکشی، انتخاب خواهند شد.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان توضیح داد: ثبتنامها در گروههای چهار گانه شامل دانشجویان متاهل، اعضای هیات علمی، دانشجویان پسر مجرد و دختر مجرد صورت میگیرد.
به گفته مطهریپور، اعزام کاروانهای عمره دانشگاهی نیز از بهمن ماه آغاز میشود.
وی درباره اعطای بستههای فرهنگی برای دانشجویان اظهار داشت: برای ایجاد شور و نشاط در محیط فرهنگی از ظرفیت دانشجویان در بخشهای مختلف مسابقات فرهنگی استفاده و جزئیات آن در روزهای آتی اطلاع رسانی میشود. جلسات آموزشی برای اعزام دانشجویان به عتبات باید در دانشگاههای داخل کشور برگزار و حداقل ۵ جلسه برای افزایش آگاهی دانشجویان جهت استفاده بهتر از فضای فرهنگی تدارک دیده شده که بخشی حضوری و بخشی مجازی خواهد بود.
مطهری پور درباره نحوه اعزام گفت: اعزام دانشجو به عتبات براساس قرعه کشی است. تعدادی زائر اصلی و تعدادی زائر ذخیره خواهیم داشت، بر همین اساس شرط تشرف دانشجویان ذخیره به عتبات انصراف دانشجویان دیگر است و به تناسب استقلال امکان افزایش ظرفیت تا ۵ هزار نفر وجود دارد.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان درباره برنامه ریزی اعزام دانشجویان برای حج عمر در ۳۶ کاروان از ۵ ایستگاه پروازی توضیح بیشتری داد و گفت: از آنجا که اولویت برنامههای فرهنگی و هتلهای محل اقامت است، ناچار شدیم ایستگاههای پروازی را اولویت قرار دهیم و دانشجویان از شهرهای تهران، مشهد، کرمان، اصفهان و بندر عباس میتوانند به سفر بروند.
تقبل ۵۰ درصد تسهیلات عمره دانشجویی توسط وزارتخانههای علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد
مطهریپور افزود: حدود ۴۳ تا ۴۵ میلیون تومان هزینه عمره است که با هماهنگی صورت گرفته با وزارتخانههای علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قرار است بین ۴۰ تا ۵۰ درصد آن را در قالب تسهیلات متقبل شوند، توزیع ظرفیتها نیز بر مبنای استقبال افراد خواهد بود.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تفاوت کاروانهای دانشگاهیان با سایر گروهها را در ۲ مساله مهم دانست و افزود: کاروانهای دانشجویی سهمیهای است که در اختیار دانشگاهیان قرار دارد، برای سال جاری در زمان ثبت نام اولیه داشتن فیش ثبتنامی مطرح نیست و ثبت نام در پایگاه اطلاعاتی رسانی لبیک انجام میشود. اطلاعات لازم برای دانشگاهیان در این سایت نمایش داده شده است.
مطهری پور درباره اعزام دانشجویان خارجی هم گفت: دانشجویان خارجی با توجه به شرایطی که دارند و از آنجا که هر فردی وارد کشورهای مختلف میشود، طبق قوانین کشور خود وارد میشود؛ امکان اعزام دانشجویان خارجی وجود ندارد. ولی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور هم میتوانند عازم عتبات شوند.
حجت الاسلام مطهری پور درباره شرایط دانشجویانی که دهه پیش برای حج عمره ثبت نام کردند، اما محدودیت مانع حضور آنها شده، توضیح داد: با سیاستهای در نظر گرفته شده دانشجویان و استادان جامانده به عتبات بدون انجام قرعه کشی در اولویت هستند؛ حتی آن گروه از دانشجویانی که اکنون به مرحله تدریس در دانشگاه رسیده باشند را هم شامل میشود، اما دانشجویانی که از فرایند سیستم دانشگاهی خارج شده و اکنون دانش آموخته هستند، قرعه کشی میشوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ثبتنام عمره دانشگاهیان ۱۴۰۳ آغاز شد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ثبتنام عمره دانشگاهیان ۱۴۰۳ آغاز شد"، کلیک کنید.