چه زمانی فشار خون را چک کنیم؟
گرفتگی عروق و ارتباط آن با فشار خون بالا به عنوان یکی از عوامل سکتههای قلبی شناخته میشود. فشار خون بالا بیماری شایع، رایج و بی علامت است که در جامعه مورد غفلت قرار گرفته است.
این بیماری حدود ۲۰ درصد مردان و ۲۵ درصد زنان را درگیر میکند. فشار خون بالا، چون بی علامت است مورد غفلت قرار میگیرد و فقط زمانی که موجب عوارضی همچون سکتههای مغزی و قلبی، خون ریزی در چشم و بینی و بیماریهای کلیوی شده فرد متوجه فشار خون بالای خود میشود؛ به همین دلیل این بیماری را با نام کشنده بی صدا میشناسند.
توصیه پزشکان این است که همه مردم هر ۵ سال یکبار فشار خون را اندازه گیری کنند. اگر فشار خون در حد نرمال ۱۲ روی ۷ باشد، هر ۵ سال، اگر کمی بالاتر از نرمال باشد، هر ۳ سال یکبار و اگر بالا باشد، هر سال باید چک شده و بیمار از دارو استفاده کند.
بهتر است فشار خون قبل از صبحانه و یا عصرها اندازه گرفته شود. اگر فشار خون در فرد بالغی که غذا نخورده باشد، هیجان نداشته باشد و حداقل ۱۰ دقیقه استراحت کرده و سیگار نکشیده باشد؛ بالاتر از ۱۲ بر روی ۸ باشد، فشار خون نرمال تلقی نمیشود؛ همچنین اگر ۱۴ بر روی ۹ باشد فشار خون بالا محسوب شده و نیاز به درمان دارد.
حدود ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند که میتواند زمینهای برای بیماریهای عروق کرونا ویروس باشد و باعث توقف عملکرد قلب به عنوان حیاتیترین عضو بدن شود. فشار خون بالا میتواند به جداره داخلی رگها آسیب بزند.
برای پیشگیری از گرفتگی عروق کرونا ویروس، باید مصرف قند و چربی را کاهش داده، به طور مداوم ورزش کرده و از استرس دوری کنیم تا بتوانیم از این بیماری دور بمانیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه زمانی فشار خون را چک کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه زمانی فشار خون را چک کنیم؟"، کلیک کنید.