تعامل هوشمندانه ایران با دو گزاره به ظاهر متناقض، پیروزی بدون جنگ را محقق کرد
معاون سیاسی وزارت خارجه گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.
به گزارش فیلوپ، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی ـ سیاسی «ماجرا» که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال های 1369 (تجاوز صدام به کویت) و 1377 (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات های ایرانی در مزارشریف) و 1380 (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و 1381 (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می توانست ایران را به جنگ های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.
باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست های نظام در طول دهه های گذشته با هدف بهره گیری از تجربه های موفق و عبرت از تجربه های ناموفق به لزوم تاریخ نگاری عالمانه، بی طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.
باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه ای است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان های سیاسی داخلی در سال 1369 در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال 1403 درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.
علی باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت الله خامنه ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه ای از حکمت رهبری انقلاب است.
وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه 1370 ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک هایی می کند که سامانه های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست ها و همپیمانان آنها در دهه 1400 از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات های ایرانی است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که “طوفان الاقصی” سامانه های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، “وعده صادق” نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را برآمریکا تحمیل کرد.
باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه های مسیول حتی لحظه ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به جدیت ایران در تعامل با کشورهای مختلف، تصریح کرد: سیاست همسایگی با جدیت بیشتر در دستورکار وزارت امور خارجه است و ما از هیچ فرصتی برای تحکیم پیوندهای دوستی، ارتقای اعتماد متقابل سیاسی و ارتقای همکاری های اقتصادی با همسایگان دریغ نخواهیم کرد.
پایان خبر فیلوپ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تعامل هوشمندانه ایران با دو گزاره به ظاهر متناقض، پیروزی بدون جنگ را محقق کرد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تعامل هوشمندانه ایران با دو گزاره به ظاهر متناقض، پیروزی بدون جنگ را محقق کرد"، کلیک کنید.