شگفتی آفرینی ژاپن در ماه: ماه نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
ماه نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می کند.
به گزارش فیلوپ و به نقل از مجله فیلوپ، تعداد بسیار کمی از ماه نشین ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده اند. در این مدت تقریبا 2 هفته ای، دما می تواند تا منفی 133 درجهٔ سانتی گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.
برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه نشین، پایان ماموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس ازآنکه اسلیم در 19 ژانویه 2023 (29 دی 1402) به ماه رسید، هیچ کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در 25 فوریه 2023 (6 اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.
در کمال تعجب، تیم ماموریت اسلیم روی زمین دست به کار شد و به ماه نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می رفت ماموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس برداری و اندازه گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده ها به زمین کرد.
شرح عکس: تازه ترین تصویر ماه نشین اسلیم از سطح ماه
از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل مجله فیلوپ روی یک شیب قرار دارد. بااین حال، شگفتی آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما 23 آوریل(4 اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت.
حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می دهد که ماه نشین بار دیگر به سختی مشغول جمع آوری داده هایی است که نه تنها به ما در درک ماه کمک می کنند، بلکه می توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.
5454
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شگفتی آفرینی ژاپن در ماه: ماه نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شگفتی آفرینی ژاپن در ماه: ماه نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد"، کلیک کنید.