همه چیز در مورد قهوه گانودرما
قارچ گانودرما چیست؟
این نوشیدنی سالم با عصاره قارچ گانودرما و دانه های قهوه بوداده ساخته شده است. گانودرما لوسیدوم، در چین باستان با نام “قارچ جاودانگی” شناخته می شد. این قارچ روی چوب های پوسیده درختان رشد می کند و قلیایی ترین خوراکی روی زمین محسوب می شود. هزاران سال پیش، افراد ثروتمند معتقد بودند که قهوه قارچ گانودرما کلید جاودانگی است. فواید سلامتی گانودرما لوسیدوم توسط علم تایید شده است. این دارو ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد، خستگی مزمن را از بین ببرد و در برابر سرطان محافظت کند. اکثر مردم آن را به عنوان یک ماده مقوی و محرک طبیعی مصرف می کنند. مطالعات نشان می دهد که قهوه گانودرما می تواند اضطراب و افسردگی را نیز کاهش دهد.
علاوه بر عصاره قارچ گانودرما، این نوشیدنی حاوی قهوه فوری و سایر مواد طبیعی مانند استویا، بادیان یا نعناع است. دستور تهیه این قهوه از تولید کننده ای به تولید کننده دیگر متفاوت است. اساساً، قخوه گانودرما تمام به علاوه خواص درمانی قارچ را فراهم می کند. قهوه گانودرما به دلیل محتوای کم آن بعید است که باعث بی خوابی شود. در واقع، نشان داده شده است که نوشیدن این نوع قهوه خواب را بهبود می بخشد و اضطراب را از بین می برد. علاوه بر این، نسبت به قهوه معمولی اسیدیته کمتری دارد و برای کسانی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا روده تحریک پذیر دارند، ایده آل است. این نوشیدنی تقریباً نیمی از یک فنجان قهوه معمولی را دارد.
تاریخچه مصرف قارچ گانودرما
قارچ گانودرما لوسیدوم، یک قارچ شرقی، سابقه طولانی استفاده برای ارتقای سلامت و طول عمر در چین، ژاپن و سایر کشورهای آسیایی دارد. گانودرما یک قارچ بزرگ و تیره با ظاهری براق و بافت چوبی است. کلمه لاتین “لوسیدوم” به معنای “براق” یا “درخشنده” است و به ظاهر لاک زده سطح قارچ اشاره دارد. در زبان چینی، نام” لین ژی “نشان دهنده ترکیبی از قدرت معنوی و جوهر جاودانگی است و به عنوان “گیاهی معنوی” در نظر گرفته می شود که نماد موفقیت، رفاه، قدرت الهی و طول عمر است. در میان قارچ های پرورشی، قارچ گانودرما لوسیدوم از این نظر منحصر به فرد است که ارزش دارویی به جای ارزش غذایی آن بسیار مهم است.
انواع محصولات تجاری گانودرما لوسیدوم به اشکال مختلف مانند پودر، مکمل های غذایی و چای در دسترس هستند. این ها از قسمت های مختلف قارچ از جمله میسلیوم ها، هاگ ها و بدنه گیاه تولید می شوند. از جمله کاربردهای خاص و مزایای سلامتی قهوه جینسینگ و قارچ گانودرما می توان به کنترل سطح گلوکز خون، تعدیل سیستم ایمنی، محافظت از کبد، محلول باکتری ساز و غیره است. فرهنگ غربی اغلب دیدگاه های متفاوتی در مورد استفاده از مکمل های گیاهی در طول سال ها داشته است. با این حال، برای فرهنگ های شرقی، تقریباً به عنوان یک روش زندگی در نظر گرفته می شود. با توجه به این که مردم آمریکای شمالی به دنبال جایگزین هایی برای بهبود سلامت فردیشان هستند، گانودرما و فواید گانودرما لوسیدوم مورد توجه و جذابیت قرار گرفته است.
چند نوع قهوه گانودرما داریم؟
به دلیل توزیع نامنظم قارچ گانودرما لوسیدوم در طبیعت و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک گیاه دارویی، تلاش هایی برای پرورش قارچ صورت گرفت. نژادهای مختلف گانودرما برای رشد و پرورش به شرایط متفاوتی نیاز دارند. علاوه بر این، در هر منطقه جغرافیایی، گونه های متفاوتی از این قارچ محبوب هستند. به عنوان مثال، در جنوب چین،گانودرما سیاه محبوب است، در حالی که گانودرمای قرمز در ژاپن طرفداران بیشتری دارد. بعضی از گونه های این گیاه در شرایط گرم و مرطوب رشد می کنند و اکثر گونه های وحشی در مناطق نیمه گرمسیری مشرق زمین یافت می شوند. کشت مصنوعی قارچ گانودرما لوسیدوم با در بسترهایی مانند خاک اره، کنده های چوب و بقایای چوب پنبه صورت می گیرد. قهوه گانودرما معمولاً در چهار نوع مختلف عرضه می شود: عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم ماده اصلی است که برای تولید انواع قهوه گانودرما استفاده می شود.
قهوه گانودرما بخوریم یا نخوریم
قهوه گانودرما سرشار از ویتامین C، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است که علاوه بر تامین انرژی و سیستم ایمنی بدن شما را نیز تقویت می کند. به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدانی که در این قارچ وجود دارد با پیری و استرس اکسیداتیو مبارزه می کند. برخی از مطالعات نشان داده که قهوه گانودرما نسبت به چای سبز و کاکایو آنتی اکسیدان بیشتری دارد. در عصاره قهوه گانودرما، دوزهای زیادی از گلوتاتیون یافت می شود که به عنوان یک نوع آنتی اکسیدان نیز شناخته می شود. این ماده مغذی به سم زدایی کبد و کلیه ها کمک کرده و در عین حال توانایی بدن شما برای دفع سموم را بهبود می بخشد. این نوع قهوه بیشتر جهت مصارف دارویی و درمانی استفاده می شود و صرفاً به عنوان یک قهوه فوری و عادی مورد مصرف قرار نمی گیرد.
قهوه گانودرما برای چه بیماری هایی مفید است
علاوه بر این، گلوتاتیون باعث افزایش طول عمر و کاهش پیری می شود. قهوه گانودرما همچنین حاوی ویتامین C است که خطر ابتلا به عفونت های ویروسی را کاهش می دهد. این قارچ همچنین عملکرد کبد و کلیه را بهبود می بخشد، علایم آسم را تسکین می دهد و مقاومت بدن را در برابر استرس افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهد که قهوه گانودرما با متعادل کردن سطح قند خون، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. همچنین، تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن قهوه می تواند اثرات مفیدی برای جلوگیری از خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن داشته باشد، از جمله: افرادی که سطح گلوتاتیون پایینی دارند بیشتر در معرض مشکلات قلبی عروقی، بیماری های عصبی، خستگی مزمن و اختلالات ایمنی هستند.
آیا قهوه گانودرما ضرر دارد؟
بسیاری از قهوه ها و چای ها بسیار اسیدی هستند که در آنها ممکن است کم آبی فشار خون بالا افزایش سطح استرس، افزایش تپش قلب قهوه ای تپش قلب و رفلکس معده را تجربه کنید. قهوه گانودرما هم از این قاده مستثنا نیست، اما به دلیل مقدار کم موجود در این نوع قهوه احتمال بروز این علایم کمتر خواهد بود. مطالعه دیگری که در سال 2018 منتشر شد حاکی از آن بود که گانودرما خستگی را در افراد مبتلا به آنسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن (ME/CFS) کاهش می دهد. البته برای حمایت از این یافته های اولیه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است. آزمایش ها نشان داده که قارچ گانودرما لوسیدوم همراه با عصاره مرغ غنی از آنتی اکسیدان، عملکرد عضلات و ریکاوری بعد از آسیب دیدگی های ناشی از فعالیت های ورزشی را در موش افزایش می دهد.
فواید قهوه گانودرما
قهوه گانودرما همچنین نویدبخش حمایت کافی از کبد است. قارچ گانودرما لوسیدوم یک پاسخ ضد التهابی قوی دارد و به عنوان آداپتوژن شناخته می شود. اما آداپتوژن چیست؟ آداپتوژن ها گروه خاصی از گیاهان هستند که به بدن شما کمک می کنند تا با موقعیت های استرس زا مانند شرایط آب و هوایی شدید یا آسیب های فیزیکی یا فیزیولوژیکی سازگار شود. باور کنید یا نه، گانودرما سازگاری عملکرد کبد را نیز بهبود می بخشد و همانطور که احتمالا می دانید، کبد مسیول دفع سموم و گردش خون سالم (و مواد مغذی حیاتی) در سراسر بدن است. چند گزارش موردی هم از احتمال ابتلا به هپاتیت پس از استفاده از محصولات گانودرما لوسیدوم منتشر شده است.
مطالعات نشان داده اند که قارچ گانودرما به طور بالقوه به مبارزه با افسردگی، اضطراب و بی حالی عمومی کمک می کند. برای قرن ها پزشکان چینی از قارچ گانودرما برای درمان علایم نوراستنی استفاده می کردند. نوراستنی بیشتر در کشورهای آسیایی دیده می شود. علایم رایج این بیماری شامل خستگی، سوءهاضمه، میگرن، ضعف عصبی و سایر علایم هستند. استرس عاطفی و افسردگی اغلب به عنوان علل مستقیم این بیماری محسوب می شوند و در یک مطالعه کنترل شده، قارچ گانودرما به طور قابل توجهی علایم بیماران را در مقایسه با گروه دارونما بهبود بخشید. مطالعه مشابهی برای بیماران سرطان سینه که احساس خستگی را گزارش کرده بودند و درمان مشابهی دریافت کردند، انجام شد.
مطالعات متعدد همچنین نشان داده است که قارچ گانودرما لوسیدوم ممکن است فواید خاصی برای مراقبت از پوست نیز داشته باشد. به عنوان مثال، برخی از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که این قارچ می تواند از چین و چروک جلوگیری کرده و قرمزی ناشی از التهاب یا سایر مشکلات پوستی را کاهش دهد. آداپتوژن موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم تقویت کننده سیستم ایمنی موجود در این قارچ می تواند به بهبود التهاب پوست کمک کند و در نتیجه پوست کمتر تحریک شده و ملتهب می شود. از جمله محصولات مراقبت از پوست مبتنی بر قارچ گانودرما لوسیدوم که بازار عرضه شده اند شامل لوسیون ها، روغن ها و سرم های صورت هستند.
چگونه قهوه گانودرما درست کنیم؟
خاصیت قهوه دارچین و زنجبیل دکتر بیز برای پوست نیز مورد بررسی قرار گرفته است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پلی ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما دارای خاصیت مرطوب کنندگی نیز هستند و به هیدراته کردن سلول های پوست خشک کمک می کنند. پلی ساکاریدها قادرند چین و چروک و خطوط ریز پوست را کاهش دهند و همچنین رطوبت طبیعی از دست رفته پوست را پس از آسیب آفتاب تقویت و ترمیم کنند. گزارش های دیگر نشان می دهد که این ماده در کاهش زخم های ناشی از آکنه نیز موثر هستند. افزودن عصاره قارچ واقعی به دم شده شما از نظر طعم و کیفیت غذایی بهتر از افزودن بسته های قارچ رژیمی از پیش ساخته شده به یک مخلوط قهوه فوری خواهد بود. در ادامه، به روش تهیه قهوه گانودرما خواهیم پرداخت:
- یک قاشق چای خوری پودر قارچ گانودرما و خدود یک لیتر آب در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا وقتی به جوش بیاید.
- شعله را کم کنید و بگذارید محلول به مدت 10 تا 20 دقیقه عصاره گیری و جوشیده شود.
- داخل فرنچ پرس حدود 5-10 قاشق غذاخوری دانه قهوه بریزید. سپس مخلوط آب و پودر قارچ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 4 دقیقه ترکیب به همین شکل باقی بماند.
- سپس ترکیب را دوباره به ظرف اولیه منتقل کنید و روی شعله متوسط حرارت دهید. می توانید کمی خامه و یا شیر هم به صورت اختیاری به ترکیب تان اضافه کنید.
- با کمک یک مخلوط کن مواد را با هم مخلوط کنید. بعد از این مرحله، قهوه گانودرما شما آماده است.
قهوه گانودرما را چگونه مصرف کنیم؟
قهوه گانودرما در مقایسه با یک فنجان قهوه استاندارد حدود 50 درصد کافیین کمتری دارد. این به این دلیل است که پودر قارچ فاقد کافیین است. زنان باردار یا شیرده، کودکان و افرادی که مشکلات قلبی زمینه ای دارند در معرض خطر بالایی از عوارض جانبی مصرف کافیین هستند. نوشیدن روزانه تا 400 میلی گرم کافیین هیچ عارضه نامطلوبی ندارد، اما ممکن است این مورد برای افراد حساس به کافیین صادق نباشد. برای این افراد، حتی مصرف کمتر مقدار کافیین ممکن است اضطراب، افزایش ضربان قلب، درد شکم و سایر عوارض جانبی را به همراه داشته باشد.
کلام آخر
گفته می شود که قهوه گانودرما فواید متعددی برای حفظ سلامت بدن دارد. با این حال، این فواید هنوز به طور کامل از لحاظ علمی مورد تایید قرار نگرفته اند. تحقیقات اولیه روی قارچ گانودرما فواید احتمالی را برای درمان سرطان و سایر بیماری ها نشان می دهد. هنوز باید تحقیقات زیادی در مورد گانودرما لوسیدوم و اثرات سلامتی آن در آزمایشات بالینی در مقیاس بزرگ انجام شود. با توجه به عوارض احتمالی مصرف قهوه گانودرما برای برخی افراد، بهتر از قبل از مصرف این قهوه ابتدا با یک فرد متخصص مشورت کنید تا مطمین شوید که آیا مصرف قهوه گانودرما برای شما مناسب است یا خیر.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همه چیز در مورد قهوه گانودرما" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همه چیز در مورد قهوه گانودرما"، کلیک کنید.