درمان کبد چرب در طب سنتی
کبد یکی از مهم ترین عضوهای بدن است که همه باید به طور ویژه ای از آن مراقبت کنند. ازکارافتادگی یا کم کاری این عضو می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای روال کاری و سلامت بدن انسان شود. در صورتی که به سبک زندگی غلط یا رژیم غذایی ناسالم عادت کنیم، ریسک بالایی برای ابتلا به کبد چرب خواهیم داشت. کبد چرب در ابتدا با علایمی مثل درد و ناراحتی شکمی در فرد ظاهر شده و به تدریج به تب، حالت تهوع و خونریزی داخلی می رسد. برای رفع علایم کبد چرب در طب سنتی راه های مختلفی پیشنهاد شده است که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
آیا شکلات داغ دکتر بیز چاق کننده است ؟ در بهبود افزایش وزن تاثیر گذار می باشد
کبد یکی از مهم ترین عضوهای بدن است که همه باید به طور ویژه ای از آن مراقبت کنند. ازکارافتادگی یا کم کاری این عضو می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای روال کاری و سلامت بدن انسان شود. در صورتی که به سبک زندگی غلط یا رژیم غذایی ناسالم عادت کنیم، ریسک بالایی برای ابتلا به کبد چرب خواهیم داشت. کبد چرب در ابتدا با علایمی مثل درد و ناراحتی شکمی در فرد ظاهر شده و به تدریج به تب، حالت تهوع و خونریزی داخلی می رسد. برای رفع علایم کبد چرب در طب سنتی راه های مختلفی پیشنهاد شده است که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
خوراکی های مفید برای پیشگیری از بیماری کبد چرب
از نظر متخصصان و پزشکان طب سنتی، کبد چرب در نتیجه زندگی ناسالم و عادات غذایی غلط به وجود می آید و بهترین راه مبارزه با آن پیشگری است. زیرا اگر این بیماری در بدن فرد به سطح حاد برسد، تنها درمان های شیمیایی اثربخش خواهند بود. درمان هایی که ده ها عوارض جانبی را به همراه دارند.
ژاله علی اصل ممقانی متخصص طب سنتی، در بخش دیگری از مصاحبه خود با حوزه کلینیک باشگاه خبرنگاران جوان، خودداری از نوشیدن آب سرد بعد از غذا، حمام و ورزش سنگین را برای پیشگری از ابتلا به کبد چرب حیاتی می داند. او همچنین خودداری از مصرف غذاهای لزج مثل نان فطیر، برنج، انواع رشته، کله پاچه، گوشت های غلیظ مثل گوشت گاو، سالاد الویه، سس مایونز، موز، حلیم، نشاسته و انواع فست فودها را برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می کند. به عقیده او آهسته خوردن غذا و جویدن کافی آن در کاهش ریسک ابتلا به کبد چرب موثر است. خودداری از پرخوری و نوشیدن آب و دمنوش های گیاهی در صورت تشنگی هم دیگر توصیه های او برای پیشگیری از کبد چرب را تشکیل می دهند.
چه افرادی استعداد ابتلا به کبد چرب دارند؟
به گفته درمانگران، افراد چاق و دچار اضافه وزن که کمترین میزان تحرک را دارند اصلی ترین گروه ها برای ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.
از طرفی افراد بی تحرک و علاقه مند به غذا های آماده و فست فود ها نیز در گروه افراد مستعد ابتلا به کبد چرب هستند، بنابراین باید هوشیار باشند و با مشورت پزشک خود آزمایش های لازم در این زمینه را انجام دهند.
به گفته برخی از متخصصان، مصرف بی رویه و بی قاعده ویتامین آ نیز می تواند یک عامل محرک برای ابتلا به بیماری کبد چرب باشد که در نهایت فرد را با خطر رسوب چربی در بافت های کبد و اختلال در عملکرد این عضو رو به رو کند.
ورزش کنید تا کبدتان چرب نشود!
حدود 30 تا 50 درصد مردم از کبد چرب رنج می برند و این مشکل شاید در ظاهر علامتی نداشته باشد، اما یکی از مشکلات شایع امروزی به حساب می آید.
مهمترین علت پدید آمدن سردی کبد و چربی آن به کم تحرکی باز می گردد بنابراین حکمای طب ایرانی نیز بر فعالیت های فیزیکی و ورزش تاکید ویژه ای داشته اند.
مهمترین عامل پایین آورنده چربی کبد
زگیل تناسلی زایده گوشتی و نرمی است که در اطراف ناحیه تناسلی یا مقعد ایجاد می شود و می تواند باعث درد، ناراحتی و خارش شود. در واقع نوعی عفونت مقاربتی است که در اثر انتقال ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. مهمترین نکته برای از بین بردن زگیل و کنترل آن، قهوه سوپریم برای زگیل تناسلی است
درمان طبیعی کبد چرب و طب سنتی
از آنجایی که طب سنتی به عنوان یک طب فراگیر در بین مردم ایران و حتی خارج از ایران در حال مطرح شدن و رشد می باشد توصیه هایی نیز برای درمان کبد چرب دارد. در کل پیشگیری بسیار مهم تر و شاید راحت تر از درمان باشد و به همین دلیل توصیه ما به افراد این است که با داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش و کنترل وزن خود جلوی این بیماری را بگیرند.
درباره کبد چرب بهتر است این نکته را مد نظر داشته باشید که کبد چرب، بیماری است که درصد بالایی از مردم را تهدید می کند اما بسیاری از مبتلایان به این بیماری از مشکل خود خبر نداشته و یا حتی در صورت اطلاع با شیوه های درمان آن آشنا نیستند.
برای کبد چرب می توان از عرق کاسنی و شاتره استفاده نمود. این دو گیاه خاصیت درمانی بسیاری دارند و برای مبتلا نشدن به بیماری کبد چرب نیز می توان از آنها جهت پاکسازی کبد استفاده کرد. ضمن اینکه سرکه سیب، رب انار و … نیز به پاکسازی کبد کمک می کنند.
زمانی که کبد انسان دارای پنج تا ده درصد چربی باشد، می توان گفت فرد به کبد چرب مبتلا شده است بنابر این باید حتماً به فکر درمان باشد، چرا که عدم توجه به درمان کبد چرب می تواند فرد را در آینده با مشکلات عدیده ای روبه رو کند.
همچنین در مواد غذایی طبیعی می توان از انجیر، فندق، مویز، زعفران نیز برای درمان بیماری های کبد نام برد.
کاسنی در بیماری های گرم کبدی فوق العاده عمل می کند، همچنین در بیماری های سرد کبدی هم مفید بوده ولی بهتر است کاسنی را همراه با عسل مصرف کنید.
اصلی ترین و اولین توصیه برای درمان کبد چرب را می توان اصلاح تغذیه و شیوه زندگی دانست. کاهش میزان مصرف گوشت قرمز و مواد قندی و افزایش مصرف بیشتر میوه و سبزیجات را جدی بگیرید.
گوشت قرمز را با سویا جایگزین کنید. سالاد مصرف کنید، ترکیبات آن را هم شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره در نظر بگیرید. بین غذا آب ننوشید. استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیمو ترش و سیب در رژیم غذایی روزانه و البته سلامت بسیار مفید است.
زنجبیل و همچنین زردچوبه تاثیر مفیدی بر روند بهبود کبد چرب دارند، مصرف مقطعی و کوتاه مدت ویتامین E نیز می تواند مفید باشد. مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تاثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب دارد و عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است. این روزها استفاده از قهوه فوری موکا برای زگیل تناسلی بسیار متداول است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان کبد چرب در طب سنتی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان کبد چرب در طب سنتی"، کلیک کنید.