از سیستان و بلوچستان سیل زده چه خبر؟
آفتاب نیوز :
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی های شدید و طغیان رودخانه ها در چند روز اخیر راه ارتباطی 22 مسیر اصلی، فرعی و روستایی در جنوب این استان را بسته است.
مجید محبی روز جمعه اظهار کرد: بیشترین مسیر های بسته شده در بلوچستان در شهرستان های دشتیاری، قصرقند، فنوج و دلگان واقع شده که برای بازگشایی این مسیر ها ابتدا باید طغیان رودخانه های محلی فروکش کند. هم اکنون تمام دستگاه های امدادرسان از جمله راهداری، هلال احمر و برق به صورت شبانه روزی در حال خدمات رسانی به هم استانی های گرامی هستند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: برق 41 روستای جنوب استان براثر بروز بارندگی و سیلاب قطع شده بود که با وجود سیلابی بودن مسیر ها و دشواری های فراوان تاکنون برق 11 روستا متصل شده و همچنان تلاش برای برقدار کردن 30 روستای دیگر با قوت ادامه دارد. خوشبختانه در سیلاب اخیر هیچ گونه خسارت جانی نداشتیم و خدمات رسانی به مردم آسیب دیده سیلاب با کمک نیرو های هلال احمر ادامه دارد.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز با بیان اینکه اکنون 11 شهرستان استان سیستان و بلوچستان در محاصره سیل و آبگرفتی قرار دارد، گفت: سه فروند بالگرد برای امدادرسانی به سیل زدگان آمادگی است تا به محض مهیا شدن شرایط جوی عملیات امدادرسانی هوایی آغاز شود.
بابک محمودی روز جمعه اظهار داشت: از روز سه شنبه هشتم اسفند در جنوب شرق کشور بارندگی هایی داشتیم که این بارندگی ها در سیستان و بلوچستان از شب گذشته افزایش قابل توجهی داشت.امروز جمعه 11 اسفند چهار منطقه اصلی در شهرستان های چابهار دچار آبگرفتگی شده است و 11 شهرستان خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، نیکشهر، دلگان، چابهار، سراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز، کنارک و مهرستان نیازمند دریافت خدمات امدادی شدند.
محمودی با بیان اینکه این شهرستان ها با مخاطره جدی ناشی از بروز سیلاب مواجه نبوده اند، افزود: عمدتا سیلاب ها در شمال چابهار به وقوع پیوسته و منجر به بروز آبگرفتگی های گسترده ای شده و تا این لحظه به حدود 1100 خانوار امدادرسانی شده است.
وی با اشاره به اینکه هنوز برخی خانوار های گرفتار در سیلاب وجود دارند که امکان دسترسی و امدادرسانی به آن ها وجود ندارد، افزود: از این تعداد به 270 خانوار اسکان اضطراری داده شده است. به همین منظور بین متاثران از سیل و آبگرفتگی 1200 تخته موکت و 2 هزار تخته پتو، پنج تُن نایلون، 250 شعله چراغ والور توزیع و 6 هزار بسته غذایی هم آماده تحویل به مردم سیل زده است.
محمودی ادامه داد: 64 تیم در منطقه حضور پیدا کرده اند و به استان های همجوار مثل کرمان و خراسان جنوبی آماده باش داده شده است تا در صورت نیاز به کمک هلال احمر سیستان و بلوچستان بیایند. در چابهار آبگرفتگی های زیادی وجود دارد و به همین دلیل 2 فروند بالگرد فراخوان شده است، اما هنوز شرایط پروازی مهیای آغاز عملیات امدادرسانی هوایی نیست.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر به هموطنان توصیه کرد از عبور و تردد در سیلاب خودداری کنند.
توزیع اقلام ضروری بین مردم با بلگرد از فردا
رییس سازمان مدیریت بحران کشور از تداوم امدادرسانی به سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: از فردا باز بالگرد برای توزیع اقلام ضروری بین مردم استفاده می شود.
محمدحسن نامی اظهار داشت: از زمان اعلام هشدار هواشناسی، نیرو های امدادی و ادارات کل مدیریت بحران در سراسر کشور به حالت آماده باش در آمده اند. شدت یافتن بارش ها در جنوب استان سیستان و بلوچستان سبب جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی برخی مناطق شد.
وی با بیان اینکه همه دستگاه های امدادی، چون اورژانس و هلال احمر و ادارات کل بحران و ادارات راهداری و بنیاد مسکن برای کمک به مردم این منطقه پای کار هستند، اظهار داشت: تاکنون کمک رسانی مطلوبی انجام شده است.
نامی ادامه داد: ان شا الله از فردا _12 اسفند_ میزان کمک ها با فروکش کردن آب بیشتر خواهد شد.
معاون وزیر کشور اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه تا به امروز امکان استفاده از بالگرد برای کمک رسانی وجود نداشت، اما از صبح فردا از بالگرد بهره برداری خواهد شد.
وی یاد آور شد که تاکنون انواع کمک ها به منطقه ارسال شده و در صورت نیاز بیشتر امکانات بیشتری از انبار ها به منطقه سیل زده ارسال می شود.
به گفته نامی، تا به امروز 900 تخته چادر بین سیل زدگان توزیع شده و دو منطقه هم برای اسکان اضطراری در منطقه پیش بینی شده است.
13 زن باردار «با قایق جابه جا شدند»
دادکریم بلوچ، معاون عمرانی فرماندار چابهار با اشاره به اینکه 13 مادر باردار گرفتار در سیلاب با قایق در چابهار جابجا شدند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علیرغم پیگیری های مکرر فرمانداری چابهار هیچ بالگردی از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر و چابهار و جمعیت هلال احمر استان به مناطق سیل زده جهت نجات مادران باردار، بیماران بدحال و افراد گرفتار در سیلاب اعزام نشده است که جای گلایه مندی شدید است.
بارندگی سیستان و بلوچستان در یک قرن اخیر کم سابقه بود
سیستان و بلوچستان طی سامانه بارشی اخیر در مناطقی فراتر از 200 میلیمتر باران دریافت کرد که 80 درصد آن در سد ها و سفره های زیرزمینی ذخیره شد.
فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به بارندگی رخ داده در استان سیستان و بلوچستان گفت: برخی از ایستگاه های سنجش بارش در استان سیستان و بلوچستان نظیر ایستگاه پیر سهراب بارش فراتر از 200 میلیمتر را به ثبت رسانده اند.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه بارندگی سیستان و بلوچستان در علم هیدرولوژی یک پدیده حدی است، گفت: پدیده حدی به رویدادی اطلاق می شود که در طول بازه زمانی بلند مدت نظیر 50 یا 100 سال یک یا دو بار رخ می دهد. کل استان به طور متوسط در این سامانه بارشی 34.8 میلیمتر باران دریافت کرده است.
سخنگوی صنعت آب گفت: اگر سد زیردان وجود نداشت اضافه حجم 1700 متر مکعبی کلیه ی مناطق پایین دست در جنوب استان سیستان و بلوچستان را زیر آب فرو می برد و میزان خسارت های مالی و جانی صد ها برابر شرایط فعلی بود.
سخنگوی صنعت آب گفت: آب گرفتگی هایی که در پایین دست شاهد آن هستیم به دلیل بارندگی در خود منطقه است، توجه کنید همین سامانه ی بارشی در بندر گوادر پاکستان فاجعه به بار آورد و به کشته شدن ده ها تن ختم شد.
بزرگ زاده تاکید کرد: خوشبختانه سیلاب سیستان و بلوچستان تا کنون خسارت جانی نداشته و دستگاه های دولتی و مردمی مشغول رفع آب گرفتگی روستا ها هستند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از سیستان و بلوچستان سیل زده چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از سیستان و بلوچستان سیل زده چه خبر؟"، کلیک کنید.