نماهای کامپوزیت عمدتا غیر استاندارد هستند/ شناسایی 50 ساختمان با نمای غیراستاندارد در مشهد
فیلوپ/خراسان رضوی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نماهای کامپوزیت عمدتا غیر استاندارد هستند؛ یعنی از موادی مانند پلی اتیلن و پالاستیک در برخی از آن ها استفاده شده، در نتیجه به سرعت شعله را منتقل کرده و مشتعل می شود.
حمید ضمیری در گفت وگو با فیلوپ، در خصوص استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان ها اظهار کرد: نماهای کامپوزیت مزایایی نسبت به سایر نماها دارند که موجب شده جای خود را در بازار ساخت وساز ایران باز کنند. از جمله این مزایا سبک بودن آن ها است که نسبت به نماهای سنگی و سیمانی سبک تر هستند.
وی افزود: سهولت در مونتاژ، تعمیر و نگهداری، عایق صوتی بودن، تنوع رنگ، امکان آب بندی نما نسبت به نفوذ آب و از همه مهم تر سرعت اجرای آن از مزایای دیگر نمای کامپوزیت است که موجب شده سازندگان نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا به سمت استفاده از این نماها گرایش پیدا کنند.
ضمیری با بیان اینکه نمای کامپوزیت باید دارای استاندارد لازم باشد، عنوان کرد: نمای کامپوزیت باید در برابر شعله مقاوم باشد. در قانون مقررات ملی ساختمان نیز این موضوع را داریم که در مصالح نما، کامپوزیت باید نسبت به پیشروی شعله آتش مقاوم و خطر ریزش آن ها در صورت قرار گرفتن در معرض یک منبع حرارتی بیرونی پایین باشد.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: نماهای کامپوزیت عمدتا غیر استاندارد هستند؛ یعنی از موادی مانند پلی اتیلن و الاستیک در برخی از آن ها استفاده شده، در نتیجه به سرعت شعله را منتقل کرده و مشتعل می شود اما نماهای کامپوزیتی که از اداره استاندارد و مرکز تحقیقات اداره کل وزارتخانه راه و شهرسازی استاندارد دریافت می کنند، در برابر حرارت مقاوم هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر اگر این نماها استاندارد داشته باشند، شهرداری و آتش نشانی اجازه می دهند که به صورت محدود استفاده شود اما اگر استاندارد نداشته باشند شهرداری اجازه نمی دهد و در صورتی که در مرحله پایان کار مالک به صورت غیر مجاز از نمای کامپوزیت استفاده کند، شهرداری پایان کار بهره برداری را صادر نمی کند.
ضمیری گفت: در سال 1387 شورای عالی شهرسازی و معماری برابر یکی از بندهای مصوبه این سال استفاده از نماهایی که در آن ها آلومینیوم، شیشه و کامپوزیت به کار رفته را در جداره های بیرونی برای ساختمان های عمومی و دولتی ممنوع کرده است، بنابراین ما نباید در این ساختمان ها شاهد استفاده از این مصالح باشیم. در ساختمان های خصوصی نیز تا 10 درصد اجازه استفاده از کامپوزیت دارند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: در این قانون سه سال به این دستگاه های دولتی و عمومی مهلت داده شده که مصالح جایگزین برای نماهای خود ایجاد کنند. متولی این موضوع نیز اداره کل راه و شهرسازی بوده و باید نظارت کنند تا دستگاه ها این نماها را تغییر دهند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اتفاقاتی که در زمینه نماهای کامپوزیت رخ داده، آتش نشانی حساس تر شد و شورا نیز بر این موضوع تاکید کرد. اخیرا 50 ساختمان را شناسایی کردند که دارای نمای غیر استاندارد است، اخطارها داده شده که نسبت به تغییر نمای خود اقدام کنند.
پایان خبر فیلوپ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نماهای کامپوزیت عمدتا غیر استاندارد هستند/ شناسایی 50 ساختمان با نمای غیراستاندارد در مشهد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نماهای کامپوزیت عمدتا غیر استاندارد هستند/ شناسایی 50 ساختمان با نمای غیراستاندارد در مشهد"، کلیک کنید.