چرا مذاکره هراسی؟ – فیلوپ

به واقع ایالات متحده و جمهوری اسلامی از بازیگران مهم و موثر در نظام بین الملل به ویژه منطقه مهم و حساس خاورمیانه می باشند و نزاع و چالش میان این دو بازیگر بر تمام تحولات منطقه تاثیرات عمیقی گذاشته است.
هرچند بسیاری از کشورهای منطقه به ویژه حاشیه جنوبی خلیج فارس در سایه این تخاصمات توانسته اند فضایی برای توسعه و رشد حداکثری خود فراهم کرده و موفق شدند در پرتو غیبت ایران در اقتصاد جهانی حداکثر تاثیر خود را داشته باشند اما برای حفظ و صیانت از دستاوردهای عظیم اقتصادی خود نیاز به آرامش و ثبات در منطقه دارند و از این رو حل و فصل منازعات دو قدرت حاضر در متطقه می تواند در بلندمدت بستر توسعه بیشتر را برای آنها فراهم سازد.
به دلیل هم آمیختگی و درهم تنیدگی تمام روابط و تعاملات انسانی در جهان اعم از اجتماعیاقتصادی سیاسی فرهنگی و… که رهاورد عصر تکنولوژی و گلوبالیسم انکارناپذیر است همه بازیگران برای توسعه نیازمند به تعامل و همکاری و هم افزایی یکدیگر هستند و از این رو کشورهای منطقه هم علاقمند به فیصله دادن به هرگونه تنش و عوامل بی ثباتی هستند.
تاکنون مذاکرات ایران و آمریکا در سایه تابوهایی صورت گرفته است که بر همان اساس نتوانست به نتایج پایدار و ملموسی دست پیدا کند و همواره پس از مدتی از حیز انتفاع طرفین خارج شد. اما مهمترین مانع در به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا که جدی ترین و ملموس ترین این مذاکرات را در برجام شاهد بودیم فعالیت گروههای فشار در دو کشور علیه برقراری روابط میان ایران و آمریکا بود.
در آمریکا لابی صهیونیسم که از قوی ترین گروههای فشار این کشور می باشند به عنوان مهمترین مانع در هیات حاکمه آمریکا نقش آفرینی کرد و در ایران نیز گروههایی که عمدتا به واسطه تحریم به منافع رانتی و ویژه و خاص رسیده بودند تحت عناوین ارزش گرایانه و ذیل شعارهای به ظاهر انقلابی اما سوپرانقلابی و غیرانقلابی به طرق مختلف مانع انجام مذاکرات و در صورت مذاکرات مانع به ثمر رسیدن نتایج مذاکرات شدند.
تردیدی نیست رفع هر تنش و تخاصمی مستلزم عدول از یک سری مواضع برای کسب فوائد و مزایای دیگر و چه بسا بیشتر است که البته واقع گرایی در آگاهی یافتن از توانمندی و قدرت و اقتدار اجتماعی می تواند در میزان موفقیت چانه زنی در کسب منافع بیشتر موثر باشد.
قدر مسلم کسانی که از تحریم ها در قالب مفاسد اقتصادی و اختلاس و ویژه خواری بیشترین کاسبی و بهره را داشتند از مخالفان جدی مذاکره و حل مسائل دو قدرت موثر منطقه ای می باشند و با طرح نظرات شعاری و توهمی و ایجاد هیجانات کاذب مستند به گزاره های نابجا و نگاه و توکل و توسل به سایر قدرت های فرودست جهانی می کوشند هراس و ترس از هرگونه مذاکره و رابطه و تعامل با دنیا را در کشور و ذهن و باور تصمیم سازان ایجاد کنند چرا که نتیجه گیری در مذاکرات که منجر به رفع تحریم ها شود گلوگاه رانت خواری و فساد کاسبان تحریم را مسدود می کند.
در هر حال دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در شرایط واقع بینانه در حال شکل گیری است اما آنچه قطعیت دارد نتیجه این دور از مذاکرات شگفتانه ای در ترسیم آینده منطقه و همچنین ایران خواهد بود و باید تلاش شود به جای نگاه به گذشته با رویکرد آینده نگری مذاکرات را پیش برد.
منطقه خاورمیانه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به شدت در حال تحولات عمیق است که نباید از این واقعیت هم غافل ماند!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا مذاکره هراسی؟ – فیلوپ" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا مذاکره هراسی؟ – فیلوپ"، کلیک کنید.