غزه اسکار را هم برد

غزه اسکار را هم برد

46 سال پیش بود که حامی فلسطین در مراسم اسکار هو شد. حالا در مراسم امسال، حامی غزه وقتی سخن گفت، هورا شنید. این شکست جبران ناپذیر صهیونیسم است که حتی در خانه، هو می شود، فضای داخل اسکار را از دست می دهد، فضای بیرون را با مسدودشدن مسیر برگزارکنندگان از دست رفته می بیند و نهایتاً اسکار بالاترین مقاومت و بهترین کارگردانی نمایش قدرت و مظلومیت را در ژانر عشق الهی _نه عشق های هالیوودی کز پی رنگی بود_ دریافت می کند

به گزارش فیلوپ، جواد محرمی در یادداشتی که در روزنامه جوان منتشر شده نوشت: جنس و حجم واکنش ها به موضوع غزه در حاشیه و متن مراسم اسکار امسال نشان می دهد که فضای افکار عمومی آمریکا و جامعه سینمایی هالیوود برخلاف جهت لابی صهیونیستی پیش رفته و بیداری درباره وقایع جهان بیش از آن چیزی است که بتوان فکرش را هم کرد. 

اسکار تا چند سال پیش رویدادی بود که بیشتر جنبه ای سینمایی داشت و نفوذ پشت پرده های سیاست در آمریکا به هر حال جنبه های مختلفی از رویکردها را کنترل و هدایت می کرد، اما آخرین دوره اسکار که دو شب پیش در لس آنجلس برگزار شد، نشان داد زیرپوست جامعه سینمایی آمریکا در این سال ها اتفاقات زیادی افتاده که واکنش به موضوع غزه اوج این تغییرات را نشان می دهد. 

اگر در سال 1978 ونسا ردگریو که اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل را در مراسم اسکار گرفت، پشت میکروفن از اقدامات رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و جمعیت او را هو کردند، حالا و پس از 46 سال جاناتان گلیزر در همان مراسم، پشت میکروفن علیه رژیم صهیونیستی و کشتار مردم غزه سخنرانی می کند، اما این بار تماشاگران او را تشویق می کنند. این ها همه نشانه هایی است که موید پیش بینی های رهبر حکیم انقلاب درباره پایان اسراییل است. در واقع صدای واژگونی قلعه فرعونی اسراییل را می توان امروز از دل مراسم اسکار و هالیوود هم شنید. شاید فیلمسازان غربی نتوانند رنج فلسطین و وحشی گری اسراییل را در آثارشان نشان دهند، اما همین سینماگران از هر فرصتی استفاده می کنند تا از گوشه و کنار صدایی برای مردم غزه باشند. 

حقیقت ماجرا این است که مراسم اسکار نودوششم هم در حاشیه و هم در متن غزه را به اصلی ترین مسیله تبدیل کرد تا آنجا که جایزه ها در لابه لای اخبار تا حدودی کمرنگ شدند. اینکه فیلم اوپنهایمر اثر کریستوفر نولان توانست هفت اسکار را به خود اختصاص بدهد موضوعی بود که به نظر می رسید به اندازه غزه برای خیلی از دنبال کنندگان اسکار اهمیت نداشت و برای طیفی از جامعه آمریکایی به طور کامل اهمیت خود را از دست داده بود. 

 هلوکاست دزدیده شده است!

در شب مراسم اسکار جاناتان گلیزر، کارگردان فیلم «منطقه مورد علاقه»، با خواندن بیانیه ای در حمایت از مردم غزه در سخنرانی اسکار خود گفت هولوکاست دزدیده شده است. گلیزر که اسکار بهترین فیلم بلند بین المللی را در نود و ششمین دوره جوایز اسکار به خانه برد، در سخنرانی خود در مراسم اهدای جوایز اسکار بر جنگ غزه تمرکز کرد و گفت که «یهودیت و هولوکاست با ربوده شدن زندگی مردم توسط یک اشغالگر» مخالف است. او برای فیلم «منطقه مورد علاقه» که درباره آشویتس است، برنده جایزه بهترین فیلم بین المللی شد. 

گلیزر تاکید کرد که همه کشته شدگان قربانیان رفتاری بسیار غیرانسانی هستند. این فیلم آلمانی زبان که در مجموع پنج نامزدی اسکار کسب کرد، بر خانواده رودولف هس، فرمانده آشویتس تمرکز دارد. هس بین سال های 1940 تا 1943 اردوگاه کار اجباری آشویتس را اداره می کرد و جالب اینجاست که یک فیلمساز با فیلمی درباره آشویتس نیز امروز به اسراییل برای نسل کشی در فلسطین انتقاد می کند و سعی می کند صدایی برای مظلومیت فلسطینی ها باشد. گلیزر پس از تشکر از کسانی که با او در این فیلم همکاری کردند با خواندن یک سخنرانی از پیش نوشته شده گفت: تمام انتخاب های ما در این فیلم برای نشان دادن و رویارویی زندگی ما در زمان حال بود، نه اینکه بگوییم آن ها در آن زمان چه کردند، بلکه نشان دهیم آنچه ما انجام دادیم و آنچه اکنون باید انجام دهیم، چیست. وی تاکید کرد: فیلم ما نشان می دهد که انسان زدایی در بدترین حالت به کجا منجر می شود. این همه گذشته و حال ما را شکل داده است. این کارگردان که یهودی است، افزود: ما به عنوان افرادی یهودی، ربوده شدن هولوکاست توسط اشغالگران را که منجر به درگیری بسیاری از مردم بی گناه شده است، رد می کنیم. وی تاکید کرد که باید در برابر قربانی شدن مردم در غزه، مقاومت کرد و افزود: فلسطینیان در کرانه باختری و شرق بیت المقدس از سال 1967 تحت اشغال اسراییل زندگی می کنند. این کارگردان پیش از این به بی بی سی گفته بود فیلم او که به گوشه های تاریک ظرفیت انسانی نگاه می کند، به امروز مربوط است. او گفت: فکر می کنم آنچه در این فیلم وجود دارد، کاری است که ما به عنوان انسان با یکدیگر انجام می دهیم. ما دیگران را کوچک تر از خودمان می بینیم و فکر می کنیم با ما متفاوت هستند. این امر به نوعی، گام به گام، به قساوت منجر می شود. 

 تظاهرات برای غزه در بیرون سالن 

شب اعطای جوایز دیرتر از زمان برنامه ریزی شده آغاز شد، زیرا معترضانی که خواستار آتش بس در غزه بودند، ترافیک خارج از محل برگزاری را مسدود کردند. 

مسیر ردیف لیموزین هایی که به سمت محل برگزاری می رفتند توسط معترضان مسدود شد و برخی از بازیگران از جمله بازیگر «قاتلان ماه کامل»؛ لیلی گلادستون پیاده به سمت مراسم رفتند. در این مراسم افراد مشهور، از جمله بیلی آیلیش و برادرش نیز با زدن سنجاق هایی روی لباس شان خواستار آتش بس در غزه شدند. مارک روفالو بازیگر و رامی یوسف از دیگر چهره های مشهوری بودند که با نصب سنجاق سینه هایی به رنگ قرمز، خواستار آتش بس فوری در غزه شدند. 

این عمل به دنبال نامه سرگشاده ای بود که حدود 400 هنرمند خطاب به جو بایدن امضا کردند و خواستار آتش بس فوری در غزه شدند. بردلی کوپر و آمریکا فررا که هر دو نامزد جوایز امسال بودند، هم این نامه را امضا کرده بودند. 

اسراییل با بمباران و تهاجم گسترده به غزه برای نابود کردن حماس تاکنون بیش از 30هزارو900 نفر را که بخش عمده ای از آنان زن و کودک هستند، در غزه کشته است. سازمان ملل هم هشدار داده که قحطی در نوار غزه تقریباً اجتناب ناپذیر است و هر روز کودکان از گرسنگی می میرند. اعتراضات به روندهای ناعادلانه در آمریکا گرچه در دهه های اخیر جنبه های مختلفی را دربرگرفته است و وال استریت و قیام سیاهان علیه نژادپرستی و نیز جنبش ها علیه تجاوز از سوی زنان جلوه هایی از آن است، اما رسوخ این اعتراضات به دل مراکزی، چون هالیوود و پررنگ تر شدن آن نسبت به سال های قبل نشان می دهد باید شاهد اتفاقات تازه تری در سال های پیش رو باشیم؛ حوادثی که می تواند شمارش معکوس از بین رفتن اسراییل و حامیانش در جهان باشد.

پایان خبر فیلوپ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غزه اسکار را هم برد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غزه اسکار را هم برد"، کلیک کنید.