دولت به دنبال توسعه زیرساختهای گردشگری در منطقه کاغذکنان میانه است

فیلوپ/آذربایجان شرقی فرماندار میانه با اشاره به اینکه در بروزرسانی سند توسعه شهرستان، باید اولویتهای سرمایهگذاری مشخص شود، افزود: یکی از مهمترین محورهای مورد نظر ما برای منطقه کاغذکنان شهرستان میانه، صنعت گردشگری است که در این راستا دولت به دنبال توسعه زیرساختهای ارتباطی و خدماتی و رفاهی است.
نشست هماندیشی اعضای انجمن پیشگامان توسعه و عمران کاغذ کنان با هدف بررسی موانع و مشکلات سرمایهگذاری و توسعه منطقه کاغذکنان و رفع موانع موجود در راه جذب سرمایهگذار در منطقه با حضور محمدرضا مشایخی، فرماندار میانه برگزار شد.
محمدرضا مشایخی در این جلسه اظهار کرد: کم و کاستیهای قهری و ناشی از نوسات اقلیمی در منطقه وجود دارد که باید با روشهای علمی برای حل این کمبودها و مشکلات اقلیمی از جمله خشکسالی چارهاندیشی شود.
وی با اشاره به سند توسعه شهرستان میانه گفت: سند توسعه شهرستان در گذشته برای مناطق مختلف شهرستان در ابعاد مختلف تهیه شده اما لازم است این سند بروزرسانی شده و با رویکرد و قدرت بیشتری در این زمینه پیگیری شود و در این زمینه حاکمیت فقط برای حل مشکلات و تامین زیرساختها اقدام میکند و برای سرمایهگذاری مردم و سمنها و بخش خصوصی باید پای کار بیایند و دولت را یاری رسانند.
وی اظهارکرد: در زمینه توسعه گردشگری انجمن، میتواند از سرمایه اجتماعی خود برای معرفی ظرفیتهای مختلف منطقه برای ورود سرمایهگذار به این بخش استفاده کند.
وی ادامه داد: برای توسعه منطقه کاغذ کنان اعتقاد قلبی داریم و در این خصوص در کنار سرمایه گذاران هستم و با تمام توان برای پشتیبانی از سرمایه گذار در بخشهای مختلف به دنبال رفع موانع موجود و تسهیل سرمایهگذاری هستیم.
فرماندار میانه در ادامه با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی و علمی منطقه کاغذ کنان از انجمن خواست در راستای معرفی این ظرفیتها به جامعه برای شناساندن منطقه و جذب گردشگر و سرمایه گذار تلاش کنند.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات امنیت در منطقه کاغذکنان گفت: ایجاد پاسگاه دوم در منطقه کاغذ کنان تصویب شده و بزودی مراحل ایجاد آن عملیاتی خواهد شد.
وی همچنین در ادامه از اعضای انجمن خواست سند جامع بخش کاغذ کنان را با هدف توسعه زیر ساختهای اشتغال و سرمایهگذاری تهیهکنند تا دولت برای تامین زیرساختها مطابق این سند اقام نماید.
مشایخی همچنین از انجمن خواست موضوع حق آبه منطقه کاغذ کنان را از سد شهریار پیگیری و مطالبه کنند.
در ادامه این جلسه رئیس هیئت مدیره انجمن پیشگامان توسعه و عمران کاغذ کنان با اشاره به برخی از موانع ساختاری در منطقه برای توسعه اظهار کرد: در حال حاضر مشکل آب کشاورزی و آب شرب از مهمترین مشکلات زیرساختای و موانع توسعه منطقه هستند و حدود ۷۰ روستا در این منطقه شهرستان برای تامین آب شرب خود مشکل دارند و در فصولی از سال آب در این روستاها جیره بندی می شود. و از این تعداد تها ۹ روستا زیر نظر اداره آب فاضلاب شهرستان هستند.
جلال حورزاد با اشاره به اینکه هیچ طرح و برنامه منسجمی برای مدیریت آب باران و آبهای زیرزمینی در منطقه وجود ندارد، افزود: هیچ برنامهای برای پیگیری و جلوگیری از خشکسالی در منطقه نداریم و بخش عمده ای از اهالی روستاهای منطقه مهارجرت کرده و خیلی از روستاها خالی از سکنه هستند و بسیاری هم بصورت فصلی در روستا حضور دارند و متاسفانه دولت نیز هیچ برنامه هدفمندی در این زمینه ندارد.
وی با اشار به مشکلات راههای ارتباطی منطقه مطرح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۲۴ روستا در منطقه وجود دارد که هیچ راهسازی برای آنها صورت نگرفته و دسترسی راحتی به راههای ارتباطی منطقه ندارند.
وی با بیان اینکه اخیراً ارتباطات اینترنتی در منطقه نسبت به گذشته بسیار خوب شده و تمامی روستاهای منطقه از نعمت برق برخوردار هستند، گفت: متاسفانه نبود امنیت در منطقه باعث شده که سارقان نسبت به سرقت سیمهای برق منطقه اقدام کنند و همین موضوع باعث میشود که بسیاری اوقات بخاطر این موضوع برق روستاها قطع میشود و در این زمینه خود اهالی برخی از روستاها راساً برای تامین امنیت منطقه اقدام میکنند که به نظر میرسد این وضعیت برای نظام و دولت مناسب نیست.
رئیس هیئت مدیره انجمن پیشگامان توسعه و عمران کاغذ کنان در ادامه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی کاغذکنان از ۲۰ سال گذشته در منطقه ایجاد شده است، افزود: در مدت ۲۰ سال گذشته این شهرک حتی یک نفر را اشتغالزایی نکرده و هیچ سرمایه گذاری به دلایل مختلف و طولانی بودن فرایندهای اداری و تامین زیرساختهای مورد نیازحاضر نشده در این منطقه سرمایهگذاری نماید.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین سرمایهگذاران از اهالی منطقه، مالک برند بنام آکیا تولید کننده اتوبوس برقی متاسفانه به علت کمبود امکانات و زیرساختهای لازم و عدم همکاری نتوانست در شهرک صنعتی آقکند خط تولید خود را راه اندازی کند و مجبور شد به تبریز برود و نهایتا به علت عدم همکاری دولت در حال حاضر در شهر بورسای ترکیه خط تولید اتوبوس برقی خود را فعال کرده و به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر میکند.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری منطقه وجود دارد، گفت: متاسفانه بخاطر محدودیتهای شدید و عدم امکانات رفاهی و خدماتی در منطقه، تابحال هیچ گردشگری از خارج ازمنطقه نتوانسته از ظرفیتهای عظیم گردشگری منطقه دیدن نمایند و فقط اهالی منطقه که شناخت خوبی از منطقه دارند و بومی هستند از این ظرفیتها بهرهمند میشوند.
حورزاد در این باره اضافه کرد: کاوشهای اولیه صورت گرفته در شهر سوخته کاغذکنان توسط محققان دانشگاه هنر اسلامی تبریز انجام گرفته اما متاسفانه علی رغم پیگیری انجمن از طریق نمایندگان مجلس به دلیل عدم اختصاص اعتبار موردنیاز کاوشهای تکمیلی برای شهر سوخته متوقف شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کاروانسرای جمال آباد در روستای جمال آباد کاغذ کنان ثبت جهانی شده است، افزود: به دلیل اختلاف بین سازمان اوقاف و میراث فرهنگی برای مالکیت و مدیریت مجموعه، این اثر تاریخی ارزشمند همچنان بلاتکلیف بوده و در تمام فصول سال برای گردشگران داخلی و خارجی بسته است و به همین دلیل هیچ سرمایه گذاری حاضر نیست برای ایجاد خدمات رفاهی و … در این مجموعه همکاری نماید.
وی همچنین یکی از دیگر مشکلات منطقه را کمبود نیروی کار عنوان کرد و گفت: منطقه کاغذکنان ضمن اینکه به شدت از نیروی کار رنج میبرد و نیروهای موجود نیز توان و مهارت مورد نیاز کار را ندارند و متاسفانه ارگانهای مرتبط نیز هیچ طرح و برنامهای برای آموزش و افزایش توان و مهارت کاری نیروی انسانی منطقه ندارند.
رئیس هیئت مدیره انجمن پیشگامان توسعه و عمران کاغذ کنان در ادامه یکی از عوامل مهم عدم توسعه یافتگی منطقه را مدیریتهای ضعیف در بخشهای مختلف منطقه دانست و گفت: متاسفانه در ادوار مختلف همواره مدیریت بخش کاغذکنان متناسب با منطقه نبوده و نتوانستهاند مدیریت درستی در منطقه برای حرکت به سمت توسعه داشته باشند و برعکس بخشی از عقب ماندگی و محرومیت موجود، ناشی از سوء مدیریت در منطقه بوده است.
در ادامه جلسه، رجایی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و ابهر، استاد تمام دانشگاه و عضو کارگروه فرهنگی انجمن به ارائه برنامههای علمی و فرهنگی مورد نظر انجمن در منطقه کاغذ کنان پرداخت و گفت: معرفی چهرههای علمی، و فرهنگی و ادبی منطقه میتواند در شناساندن ظرفیتهای مختلف منطقه به جامعه بسیار موثر باشد و در این زمینه انجمن در نظر دارد نسبت به برگزاری همایش بزرگداشت حکیم ملا محمد باقر خلخالی، مجتهد و شاعر بنام منطقه کاغذکنان و از روستای قره بلاغ و صاجب اثر معروف «ثعلبیه» در سال آینده اقدام کند.
دبیر علمی همایش بزرگداشت ملا محمد باقر خلخالی افزود: در این زمینه هماهنگیهای لازم با وزارت ارشاد، میراث فرهنگی و انجمن مفاخر ایران، انجام شده و پوستر همایش در حال طراحی است و امیدواریم فرمانداری میانه نیز در این زمینه انجمن را برای برگزاری با کیفیت این همایش علمی و ادبی یاری رساند.
وی با بیان اینکه ساختار همایش شکل گرفته است بیان کرد: کمیتههای مختلف همایش از جمله کمیته علمی، کمیته اجرایی، کمیته پشتیبانی، کمیته فرهنگی و کمیته روابط عمومی و رسانه همایش کار خود را برای برگزاری این همایش آغاز کردهاند.
در ادامه این نشست، توکلی، نائب رئیس انجمن با بیان اینکه منطقه کاغذ کنان نیازمند طراحی سند توسعه است، اظهار کرد: انجمن از ۲ سال گذشته به صورت میدانی برای تهیه دادههای مختلف موردنیاز برای طراحی سند توسعه منطقه اقدام نموده و به دنبال طراحی سند توسعه، چشم اندازها و راهبردهای مورد نیاز برای منطقه کاغذ کنان هستیم و تلاش میکنیم سند توسعه کاغذکنان را در ابعاد مختلف مدلسازی کنیم.
همچنین، دوستی، دبیرکارگروه اقتصادی انجمن ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای انجمن در حوزه اقتصادی مطرح کرد: انجمن به دنبال ایفای نقش حلقه رابط بین مسئولین و سرمایهگذاران و به دنبال شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای منطقه در حوزههای مختلف در جهت رفع محرومیتها، محدودیتها و تسهیل سرمایهگذاری در منطقه است.
وی افزود: در این راستا انجمن در مدت فعالیت خود اقدام به برگزاری ۴ همایش سرمایهگذاری کرد که در همایش اول تعداد ۱۴ سرمایهگذار در و در همایشهای بعدی تعداد ۳۷ سرمایه گذار از داخل استان و استانهای یزد، اصفهان و مشهد در حوزههای مختلف شناسایی و برای سرمایهگذاری در منطقه به مسئولین مربوطه معرفی نمود و هماهنگیهای لازم با فرماندار وقت میانه در این زمینه صورت گرفت که متاسفانه طولانی بودن فرایند ثبت شرکت در و سایر موانع مختلف در این زمینه در منطقه باعث توقف سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در منطقه شد.
وی در ادامه به سایر فعالیتهای انجمن در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در مدت فعالیت انجمن، تعداد بیش از ۶۱ نفر از پزشکان بومی منطقه برای همکاری با انجمن در خصوص ارائه خدمات رایگان درمانی به مردم محروم منطقه شناسایی شده و از این تعداد ۹ نفر از پزشکان بومی برای همکاری با انجمن برای ارائه خدمات رایگان درمانی اعلام آمادگی نموده و تا بحال ۴۱ مورد ویزیت رایگان با هماهنگی سیستم بهداشت و درمان منطقه در جهت ارائه خدمات رایگان بهداشتی و درمانی در منطقه پرداخته اند.
در ادامه این نشست، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان و عضو کارگروه فرهنگی انجمن با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل عدم توسعه یافتگی منطقه بدلیل نبود نظام رسانهایی در منطقه است، بیان کرد: متاسفانه منطقه کاغذ کنان هیچ حضوری در رسانههای استانی و کشوری ندارد و به محرومیتهای این منطقه در رسانههای ملی و محلی پرداخته نمیشود.
خسرو کنعانی با بیان اینکه توسعه بدون رسانه اگر اتفاق هم بیافتد، مستمر نخواهد بود افزود: به رغم تلاشهای صورت گرفته در گذشته برای ایجاد ظرفیت رسانهای در منطقه، متاسفانه به دلیل تنگ نظری در مسئولین وقت در انعکاس اخبار و مشکلات منطقه در این زمینه موفق نبودهایم.
وی از فرماندار میانه خواست تا زمینه های لازم برای حضور رسانهها در منطقه برای پوشش اخبار وانعکاس محددیتهای محلی را فراهم سازند.
در پایان جلسه، کریمی عضو هیئت مدیره انجمن ضمن معرفی اعضای انجمن پیشگامان توسعه و عمران کاغذکنان، به معرفی رویکردهای انجمن در رسیدگی به محرومیتهای منطقه در حوزههای مختلف پرداخت و افزود: انتظار داریم مدیریت ارشد شهرستان، انجمن را در انجام رسالت های خود برای رفع موانع موجود در منطقه یاری رساند.
در پایان جلسه اعضای حاضر در نشست به بیان دیدگاه و نکته نظرات خود در خصوص موانع مختلف حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و سایر موضوعات مختلف در منطقه کاغذ کنان پرداختند.
پایان خبر فیلوپ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دولت به دنبال توسعه زیرساختهای گردشگری در منطقه کاغذکنان میانه است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دولت به دنبال توسعه زیرساختهای گردشگری در منطقه کاغذکنان میانه است"، کلیک کنید.