جاذبه های آلبانی

آلبانی کشوری در جنوب شرقی اروپا و قلب بالکان با گنجینه ای از تاریخ کهن طبیعت بکر و سواحل دل انگیز مقصدی جذاب برای گردشگرانی است که به دنبال تجربه ای متفاوت و مقرون به صرفه هستند. از قلعه های باستانی که بر فراز تپه ها خودنمایی می کنند تا چشمه های زلال و شهرهای با معماری منحصربه فرد آلبانی حرف های زیادی برای گفتن دارد. اگر قصد سفر به این کشور نوظهور در صنعت گردشگری را دارید شناخت مهم ترین جاذبه ها و اطلاعات کاربردی می تواند برنامه ریزی شما را آسان تر کند.

جاذبه های آلبانی

اطلاعاتی درباره کشور آلبانی

جمهوری آلبانی در شبه جزیره بالکان در جنوب شرقی اروپا واقع شده است. این کشور از شمال با مونته نگرو از شمال شرقی با کوزوو از شرق با مقدونیه شمالی و از جنوب و جنوب شرقی با یونان هم مرز است.

از سمت غرب آلبانی به دریای آدریاتیک و از جنوب غربی به دریای ایونی متصل می شود که همین موقعیت جغرافیایی سواحل زیبا و آب و هوای مدیترانه ای را برایش به ارمغان آورده است. آلبانی مساحتی حدود ۲۸٬۷۴۸ کیلومتر مربع دارد و پایتخت آن شهر تیرانا است.

موقعیت جغرافیایی آلبانی

آلبانی در منطقه بالکان در جنوب شرقی قاره اروپا قرار دارد. این کشور دارای خط ساحلی طولانی در امتداد دریای آدریاتیک و ایونی است که آن را به مقصدی محبوب برای گردشگری ساحلی تبدیل کرده است.

مرزهای زمینی آلبانی با کشورهای همسایه شامل مونته نگرو در شمال کوزوو در شمال شرقی مقدونیه شمالی در شرق و یونان در جنوب و جنوب شرقی است. این موقعیت آلبانی را به پلی بین فرهنگ های مختلف بالکان و مدیترانه تبدیل کرده است.

آب و هوای آلبانی

آب و هوای غالب در آلبانی مدیترانه ای است که مشخصه آن تابستان های گرم و خشک و زمستان های معتدل و مرطوب است. البته به دلیل وجود مناطق کوهستانی در داخل کشور تنوع آب و هوایی نیز وجود دارد.

مناطق ساحلی از آب و هوای معتدل تری برخوردارند در حالی که در ارتفاعات زمستان ها سردتر و با بارش برف همراه است. این تنوع اقلیمی باعث می شود آلبانی در فصول مختلف سال جذابیت های متفاوتی برای گردشگران داشته باشد.

شهرهای مهم گردشگری در آلبانی

آلبانی شهرهای زیبا و متنوعی دارد که هر کدام جذابیت های خاص خود را ارائه می دهند. از پایتخت پویا و مدرن گرفته تا شهرهای تاریخی و ساحلی گزینه های متعددی برای بازدید وجود دارد.

این شهرها ترکیبی از معماری عثمانی ایتالیایی و سبک سوسیالیستی را به نمایش می گذارند و تجربه ای غنی از فرهنگ و تاریخ آلبانی را ارائه می دهند. در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین شهرهای گردشگری آلبانی می پردازیم.

تیرانا

تیرانا پایتخت و بزرگترین شهر آلبانی قلب تپنده این کشور است. این شهر در سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده و با ساختمان های رنگارنگ میدان های پویا و کافه های پرجنب وجوش فضایی مدرن و دوست داشتنی پیدا کرده است.

تیرانا مرکز فرهنگی و اقتصادی آلبانی محسوب می شود و موزه ها گالری ها و پارک های متعددی را در خود جای داده است. محله بلوکو که زمانی منطقه ای ممنوعه بود اکنون پر از رستوران ها و بارهای شیک است و به یکی از مراکز شب زنده داری شهر تبدیل شده است.

دورس

دورس دومین شهر بزرگ آلبانی و مهم ترین بندر این کشور در ساحل دریای آدریاتیک قرار دارد. این شهر با تاریخچه ای غنی که به قرن هفتم پیش از میلاد بازمی گردد یکی از قدیمی ترین شهرهای آلبانی است.

آمفی تئاتر رومی دورس که بزرگترین آمفی تئاتر در بالکان است یکی از مهم ترین دیدنی های تاریخی آن محسوب می شود. سواحل شنی طولانی نزدیک شهر نیز در فصل تابستان گردشگران زیادی را به خود جذب می کند و آن را به مقصدی محبوب برای تعطیلات ساحلی تبدیل کرده است.

برات

برات که به «شهر هزار پنجره» معروف است به دلیل معماری عثمانی منحصربه فرد خود در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. خانه های سفید با پنجره های متعدد که بر دامنه تپه ای مشرف به رودخانه اوسوم ساخته شده اند منظره ای خیره کننده ایجاد کرده اند.

قلعه برات که بر فراز تپه قرار دارد شامل کلیساها مساجد و خانه های مسکونی است که هنوز هم در آن زندگی جریان دارد. بازدید از این شهر تاریخی تجربه ای بی نظیر از فرهنگ و معماری آلبانی ارائه می دهد.

ساراندا

ساراندا یک شهر ساحلی پرطرفدار در جنوب آلبانی در ساحل دریای ایونی است. این شهر به عنوان دروازه ای برای دسترسی به برخی از زیباترین سواحل آلبانی و سایت باستانی بوترینت شناخته می شود.

ساراندا در فصل تابستان بسیار شلوغ و پرجنب وجوش است و امکانات گردشگری خوبی از جمله هتل ها رستوران ها و کافه ها دارد. نزدیکی به جزیره کورفو یونان نیز یکی دیگر از مزیت های موقعیت جغرافیایی ساراندا است.

جاذبه های گردشگری و دیدنی آلبانی

آلبانی با تنوع جغرافیایی و تاریخی خود جاذبه های گردشگری فراوانی را در خود جای داده است. از قلعه های باستانی و شهرهای تاریخی گرفته تا پدیده های طبیعی شگفت انگیز و سواحل زیبا هر سلیقه ای را راضی می کند.

کاوش در این جاذبه ها فرصتی برای آشنایی با گذشته پرفراز و نشیب و طبیعت بکر این کشور فراهم می کند. در ادامه به معرفی برخی از برجسته ترین دیدنی های آلبانی می پردازیم که نباید از دست داد.

قلعه اسرار آمیز رزافا آلبانی

قلعه رزافا در نزدیکی شهر اشکودر (Shkodër) در شمال آلبانی واقع شده است. این قلعه باستانی بر فراز تپه ای مشرف به تلاقی سه رودخانه بونا درین و کیر قرار دارد و چشم اندازهای پانورامایی فوق العاده ای ارائه می دهد.

افسانه های متعددی درباره ساخت این قلعه وجود دارد که مشهورترین آن مربوط به قربانی شدن عروسی به نام روزافا برای استحکام دیوارهاست. این قلعه علاوه بر اهمیت تاریخی به دلیل مناظر اطرافش نیز مورد توجه گردشگران است.

دریاچه اسکادار آلبانی

دریاچه اسکادار بزرگترین دریاچه در شبه جزیره بالکان است که بخشی از آن در آلبانی و بخش بزرگتر آن در مونته نگرو قرار دارد. این دریاچه یک منطقه حفاظت شده مهم برای پرندگان مهاجر است و تنوع زیستی بالایی دارد.

قایق سواری در دریاچه اسکادار تماشای نیلوفرهای آبی و پرندگان مختلف و بازدید از روستاهای کوچک اطراف دریاچه تجربه ای آرامش بخش و دلپذیر را برای طبیعت دوستان فراهم می کند. مناظر اطراف دریاچه با تپه های سرسبز بسیار دیدنی است.

چشمه چشم آبی آلبانی

چشمه چشم آبی یا سیری ای کالتِر (Syri i Kaltër) یک پدیده طبیعی شگفت انگیز در جنوب آلبانی نزدیک شهر ساراندا است. این چشمه کارستی با آب زلال و بسیار آبی رنگ خود که از عمق حدود ۵۰ متری زمین می جوشد منظره ای خیره کننده ایجاد کرده است.

رنگ آبی عمیق مرکز چشمه که شبیه به مردمک چشم است و حاشیه روشن تر آن دلیل نامگذاری این پدیده است. دمای آب چشمه بسیار پایین است اما زیبایی آن گردشگران زیادی را برای بازدید به این منطقه جذب می کند.

کوهستان و تله کابین dajti تیرانا

کوهستان دایتی در شرق تیرانا واقع شده و به عنوان «بالکن طبیعی تیرانا» شناخته می شود. این کوهستان بخشی از پارک ملی دایتی است و فرصت های خوبی برای فعالیت های فضای باز مانند پیاده روی و کوهنوردی فراهم می کند.

تله کابین دایتی که حدود ۱۵ دقیقه طول می کشد راهی آسان و جذاب برای رسیدن به بالای کوه و لذت بردن از چشم اندازهای پانورامایی شهر تیرانا و مناطق اطراف است. در بالای کوه امکانات رفاهی مانند رستوران و هتل نیز وجود دارد.

برج آسمان تیرانا

برج آسمان (Sky Tower) در تیرانا یک ساختمان مدرن است که به دلیل داشتن یک بار و رستوران گردان در طبقه بالای خود مشهور شده است. این ویژگی به بازدیدکنندگان امکان می دهد تا در حین صرف نوشیدنی یا غذا چشم انداز ۳۶۰ درجه ای از شهر تیرانا را تماشا کنند.

این برج یکی از نقاط دیدنی مدرن تیرانا محسوب می شود و تجربه ای متفاوت برای تماشای پایتخت آلبانی از بالا ارائه می دهد. به خصوص در شب چراغ های شهر منظره ای زیبا ایجاد می کنند.

بازارچه سنگی Kruja

شهر تاریخی کرویا (Kruja) در فاصله کوتاهی از تیرانا قرار دارد و به دلیل ارتباطش با قهرمان ملی آلبانی اسکندربیگ اهمیت تاریخی فراوانی دارد. قلعه کرویا که بازسازی شده شامل موزه ملی اسکندربیگ و موزه مردم شناسی است.

در پایین قلعه یک بازار قدیمی و سنگفرش شده قرار دارد که به بازارچه سنگی کرویا معروف است. در این بازار سنتی می توان انواع صنایع دستی آلبانیایی از جمله فرش نقره جات اشیاء چوبی و سوغاتی های دیگر را پیدا کرد.

ساحل vlore

ولوره (Vlorë) سومین شهر بزرگ آلبانی یک شهر بندری مهم در محل تلاقی دریای آدریاتیک و ایونی است. این شهر از نظر تاریخی نیز اهمیت زیادی دارد چرا که در سال ۱۹۱۲ استقلال آلبانی در آن اعلام شد.

ساحل ولوره و مناطق اطراف آن به خصوص در جنوب شهر دارای سواحل زیبا و خلیج های کوچکی برای شنا و آفتاب گرفتن هستند. این منطقه ترکیبی از تاریخ فرهنگ و زیبایی های طبیعی ساحلی را ارائه می دهد.

قلعه سنگی آپولونیا

آپولونیا یک سایت باستان شناسی وسیع است که بقایای یک شهر باستانی یونانی و رومی را در خود جای داده است. این شهر در نزدیکی شهر فیِر (Fier) در جنوب غربی آلبانی واقع شده و یکی از مهم ترین سایت های باستان شناسی در این کشور محسوب می شود.

بقایای معابد تئاتر کتابخانه و سایر ساختمان های عمومی نشان دهنده اهمیت این شهر در دوران باستان است. موزه باستان شناسی کوچکی نیز در محوطه سایت وجود دارد که یافته های حفاری ها را به نمایش می گذارد و بازدید از آن برای علاقه مندان به تاریخ توصیه می شود.

قلعه پورتو پالرمو آلبانی

قلعه پورتو پالرمو یک قلعه زیبا و کوچک است که بر روی شبه جزیره ای در خلیج پورتو پالرمو در جنوب آلبانی قرار دارد. این قلعه در دوران علی پاشا تپلنا ساخته شده و موقعیت آن در کنار دریای ایونی چشم اندازهای فوق العاده ای را فراهم می کند.

بازدید از این قلعه تاریخی فرصتی برای لذت بردن از زیبایی های خط ساحلی جنوب آلبانی و عکاسی در فضایی دل انگیز است. این قلعه یکی از نقاط برجسته در مسیر سفر در امتداد ریویرا آلبانی است.

راهنمای سفر به آلبانی

برنامه ریزی برای سفر به آلبانی نیازمند در نظر گرفتن برخی نکات کلیدی است. از الزامات ویزا گرفته تا بهترین زمان سفر و محل اقامت داشتن اطلاعات کافی می تواند سفر شما را راحت تر و لذت بخش تر کند.

آلبانی به دلیل هزینه های نسبتاً پایین تر نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مقصدی مقرون به صرفه محسوب می شود اما همچنان نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد. در ادامه به بررسی برخی جنبه های مهم راهنمای سفر به این کشور می پردازیم.

هتل های آلبانی

در آلبانی گزینه های متنوعی برای اقامت وجود دارد که متناسب با بودجه و سلیقه های مختلف هستند. از هتل های لوکس در شهرهای بزرگ و مناطق ساحلی گرفته تا هتل های میان رده اقامتگاه های بوم گردی و هاستل ها در دسترس هستند.

در شهرهای توریستی مانند تیرانا دورس و ساراندا انتخاب های بیشتری برای هتل وجود دارد. همچنین اجاره آپارتمان یا ویلا به خصوص برای سفرهای خانوادگی یا طولانی تر گزینه محبوبی است.

ویزای توریستی آلبانی

برای سفر توریستی به آلبانی شهروندان ایرانی نیاز به اخذ ویزا دارند. فرآیند درخواست ویزا معمولاً از طریق سفارت یا کنسولگری آلبانی انجام می شود. مدارک مورد نیاز شامل فرم درخواست گذرنامه معتبر عکس برنامه سفر رزرو هتل و بلیط هواپیما و اثبات تمکن مالی است.

نکته مهم این است که دارندگان ویزای معتبر شینگن (از نوع مولتی یا دو بار ورود) که حداقل یک بار از آن استفاده کرده باشند ممکن است بتوانند بدون نیاز به ویزای جداگانه آلبانی وارد این کشور شوند اما بهتر است قبل از سفر آخرین قوانین را بررسی کنید.

فصول مناسب سفر به آلبانی

بهترین زمان برای سفر به آلبانی بستگی به هدف شما از سفر دارد. اگر به دنبال لذت بردن از سواحل و فعالیت های آبی هستید تابستان (ژوئن تا آگوست) ایده آل است هرچند که هوا گرم و شلوغی زیاد است.

فصول بهار (آوریل و می) و پاییز (سپتامبر و اکتبر) برای بازدید از شهرهای تاریخی کوهنوردی و طبیعت گردی بسیار مناسب هستند. هوا در این فصول معتدل و دلپذیر است و تعداد گردشگران کمتر است. زمستان ها در مناطق کوهستانی سرد و برفی است اما در مناطق ساحلی معتدل تر است.

وسایل ضروری برای سفر به آلبانی

لیست وسایل ضروری برای سفر به آلبانی به فصل سفر و نوع فعالیت های شما بستگی دارد. به طور کلی همراه داشتن لباس مناسب با فصل کفش راحت برای پیاده روی آداپتور برق (پریزها از نوع C و F هستند) و یک کیف کمک های اولیه پایه توصیه می شود.

در تابستان کرم ضد آفتاب کلاه و عینک آفتابی ضروری هستند. اگر قصد بازدید از صومعه ها یا کلیساها را دارید لباس پوشیده همراه داشته باشید. همراه داشتن مقداری پول نقد (لک آلبانی) نیز برای خریدهای کوچک یا در مناطق دورافتاده مفید است.

آلبانی به ویزا نیاز دارد؟

بله شهروندان ایرانی برای سفر توریستی به آلبانی نیاز به اخذ ویزا دارند. می توان از طریق سفارت آلبانی اقدام کرد. دارندگان برخی ویزاهای شینگن ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشند که باید بررسی شود.

بهترین زمان سفر به آلبانی چه فصلی است؟

بهترین زمان سفر به آلبانی بستگی به اولویت شما دارد. برای سواحل تابستان (ژوئن تا آگوست) مناسب است اما شلوغ است. بهار و پاییز (آوریل-می و سپتامبر-اکتبر) برای بازدید از شهرها و طبیعت با هوای معتدل ایده آل هستند.

واحد پول آلبانی چیست؟

واحد پول رسمی کشور آلبانی لک آلبانی (Albanian Lek) است که با کد اختصاری ALL نیز شناخته می شود. توصیه می شود مقداری پول نقد به همراه داشته باشید.

هزینه سفر به آلبانی چقدر است؟

هزینه سفر به آلبانی نسبت به بسیاری از کشورهای اروپای غربی پایین تر است. هزینه اقامت غذا و حمل ونقل معقول است اما به سبک سفر شما (اقتصادی متوسط یا لوکس) بستگی دارد و متغیر است.

غذاهای معروف آلبانی کدامند؟

برخی از غذاهای معروف آلبانی شامل تاوه کوسی (ماست و گوشت پخته شده در فر) بورک (پای لایه ای با مواد مختلف) قوزونه (نوعی پاستا یا نودل محلی) و انواع غذاهای دریایی در مناطق ساحلی هستند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جاذبه های آلبانی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جاذبه های آلبانی"، کلیک کنید.