ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

به گزارش خبرگزاری فیلوپ به نقل از پدال  تندر ۹۰ ایرانی که ابتدا با نام P۹۰ شناخته می شد و مدتی است نام رسمی پارس نوآ برای آن اعلام شده سرانجام قرار است امسال راهی بازار شود. این خودرو که توسط پارس خودرو تولید خواهد شد می تواند به رقیبی برای محصولات ایران خودرو تبدیل شود. یکی از اصلی ترین رقبای پارس نوآ در بازار رانا پلاس خواهد بود که از لحاظ مشخصات امکانات سگمنت و احتمالاً قیمت به محصول جدید گروه سایپا نزدیک است. ازاین رو در ادامه قصد داریم این دو خودرو را باهم مقایسه کنیم تا ببینیم کدام یک می تواند انتخاب بهتری باشد.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

معرفی خودروها

رانا خودرویی است که بیش از یک دهه است در بازار حضور دارد و مثل اکثر خودروهای داخلی رنگ و بوی کهنگی گرفته است. این خودرو که بر اساس پژو ۲۰۶ صندوق ساخته شده است پس از فراز و نشیب های مختلف سرانجام در سال ۱۳۹۲ به بازار آمد و جایگزین تیپ های ارزان تر پژو ۲۰۶ صندوق دار شد. از سال ۱۳۹۹ هم ایران خودرو نسخه ای جدیدی از این خودرو را با به روزرسانی هایی جزئی و نام رانا پلاس به بازار فرستاد و با پایان دادن به تولید ۲۰۶ صندوقدار در سال ۱۴۰۰ سعی کرد رانا را در بازار بیشتر مطرح کند.

از سوی دیگر پس ازاینکه در سال ۱۳۹۹ تولید تندر ۹۰ به دلیل تشدید تحریم ها در کشورمان متوقف شد ازآنجایی که زیرساخت های تولید این خودرو در کشور وجود داشت سایپا تصمیم به بومی سازی و ایرانیزه کردن تندر ۹۰ گرفت که نتیجهٔ آن پروژهٔ P۹۰ بود. اولین تصاویر گرافیکی این خودرو در پاییز سال ۱۳۹۹ منتشر شد و سپس در اواخر فروردین ۱۴۰۲ تندر ۹۰ ایرانی طی مراسمی در کارخانه مگا موتور رونمایی شد. با گذشت حدود دو سال به نظر می رسد P۹۰ یا پارس نوآ برای عرضه به بازار آمده شده و احتمالاً در آیندهٔ نزدیک در طرح های فروش سایپا دیده خواهد شد.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

مقایسهٔ طراحی بیرونی

هردوی این خودروها ساختاری کاملاً قدیمی دارند که به نسل اول لوگان سال ۲۰۰۴ و پژو ۲۰۶ صندوقدار سال ۲۰۰۶ بازمی گردد؛ بنابراین اساساً با خودروهایی متعلق به دو دهه قبل طرف هستیم که سعی شده با تغییراتی نمای بروزتری پیدا کنند. دراین بین طراحی رانا قدیمی تر است زیرا همان طور که توضیح دادیم از زمان معرفی در سال ۱۳۹۲ تاکنون تغییر بزرگی را تجربه نکرده است. هرچند در نسخهٔ جدید رانا پلاس شاهد تغییراتی در گرافیک چراغ ها و جلوپنجره بودیم ولی بیش از یک دهه از عمر این طراحی می گذرد. همچنین این خودرو در پروفیل جانبی هم کاملاً با ۲۰۶ صندوق دار یکسان است.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

همین موضوع در مورد پارس نوآ هم صدق می کند که در قسمت جانبی هیچ تغییری را نسبت به تندر ۹۰ تجربه نکرده و فقط در جلو و عقب بازطراحی شده است. در قسمت جلوی خودرو مجموعهٔ چراغ ها جلوپنجره و سپر به طور کامل از نو طراحی شده که نمای مدرن تر و جذاب تری را نسبت به لوگان ایجاد کرده است اما این طراحی تهاجمی هیچ گونه هماهنگی با پروفیل جانبی دست نخوردهٔ خودرو ندارد. در عقب نیز شاهد چراغ های جدیدی هستیم که تا روی در صندوق کشیده شده و در پایین هم سپر با بخش بزرگی از پلاستیک سیاه بازطراحی شده است.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

درمجموع هرچند پارس نوآ طراحی بروزتری دارد ولی ظاهر کلی رانا پلاس هماهنگ تر است درحالی که نمای جدید جلو و عقب تندر ۹۰ ایرانی شبیه وصله ای ناجور بر پیکرهٔ قدیمی لوگان به نظر می رسد. از لحاظ ابعاد پارس نوآ با ۴,۳۳۰ میلی متر طول ۱,۷۴۰ میلی متر عرض و ۱,۵۳۰ میلی متر ارتفاع کمی از رانا پلاس با ۴,۲۹۲ میلی متر طول ۱,۶۸۴ میلی متر عرض و ۱,۴۵۳ میلی متر ارتفاع بزرگ تر است. در فاصلهٔ محوری اما این اختلاف با ۲,۶۳۰ میلی متر برای پارس نوآ و ۲,۴۴۵ میلی متر برای رانا پلاس بیشتر است.

مقایسهٔ داخل و کابین

در داخل هردو خودرو شاهد فضایی کاملاً قدیمی هستیم که پیشینهٔ آن ها به حدود ۱۵ سال قبل بازمی گردد. کابین رانا پلاس از زمان معرفی در سال ۱۳۹۲ تغییر بزرگی را تجربه نکرده و صرفاً به غربیلک فرمان جدیدی مشابه پژو ۲۰۷ مجهز شده که با دکمه های کنترلی نمای بهتری دارد؛ بنابراین در داخل این خودرو همان داشبورد قدیمی سیاه و پلاستیکی را می بینیم که با دریچه های تهویهٔ دایره ای قدیمی و کیفیت پایین بسیار کسل کننده به نظر می رسد. در رانا پلاس هنوز حتی کنترل های سیستم تهویه هم دستی هستند.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

پارس نوآ نیز شرایط خیلی بهتری ندارد زیرا در این خودرو از همان داشبورد ساندرو و تندر پلاس استفاده شده که در سال ۲۰۰۷ از سوی داچیا معرفی شد و هرچند کمی نسبت به داشبورد تندر ۹۰ نمای بروزتری دارد ولی این داشبورد هم مثل رانا پلاس با دریچه های تهویهٔ گرد و فضای تمام پلاستیکی سیاه کاملاً رنگ و بوی کهنگی دارد. البته پارس خودرو با استفاده از نمایشگر لمسی پانل دیجیتالی جدید کنترل سیستم تهویه غربیلک فرمان D شکل مشابه کوییک و صفحه آمپر جدید سعی کرده این داشبورد کهنه را کمی بروزتر کند و درنتیجه نسبت به رانا پلاس کمی شرایط بهتری دارد.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

علاوه بر این در رانا پلاس مشکل محدودیت فضای پای سرنشینان عقب پژو ۲۰۶ همچنان بر قوت خود باقی است که برای خانواده های پرجمعیت قطعاً آزاردهنده خواهد بود درحالی که پارس نوآ از کابین به مراتب جادارتری با فضای پا و فضای سر بیشتری بهره می برد و اساساً خودروی خانوادگی تری محسوب می شود.

مقایسهٔ امکانات

در جدول زیر امکانات و تجهیزات دو خودرو را باهم مقایسه می کنیم:

پارس نوآ رانا پلاس
ترمز جلو دیسکی عقب کاسه ای جلو دیسکی عقب کاسه ای
فرمان برقی با دکمه های کنترلی هیدرولیک با دکمه های کنترلی
سیستم پایش باد تارها دارد دارد
سیستم تهویه نیمه اتوماتیک دستی
تنظیم صندلی ها دستی دستی
ایربگ ۲ عدد ۲ عدد
شیشه دودی عقب دارد ندارد
آینه های جانبی تنظیم برقی تنظیم برقی
سنسور دنده عقب دارد دارد
چراغ های خودکار دارد ندارد
دی لایت دارد دارد
سنسور باران دارد ندارد
نمایشگر لمسی ۷ اینچی ندارد
دوربین دید عقب دارد ندارد
آنتن کوسه ای دارد ندارد
کنترل کشش دارد دارد
ترمز کمکی دارد دارد
کروز کنترل ندارد دارد
رینگ آلومینیومی فولادی

با توجه به جدول فوق از لحاظ امکانات برتری کاملاً با پارس نوآ است که از نمایشگر لمسی دوربین دید عقب رینگ آلومینیومی و سنسور نور و باران بهره می برد درحالی که رانا پلاس از تمام این امکانات محروم است و خودروی کاملاً فقیری محسوب می شود. تنها آپشنی که در رانا پلاس وجود دارد و در پارس نوآ نمی بینیم کروز کنترل است.

مقایسهٔ مشخصات فنی

هرچند این دو خودرو پلت فرم ریشه و سازندگان کاملاً متفاوتی دارند اما دست روزگار پیشرانه های یکسانی را در سینهٔ آن ها قرار داده است! رانا از همان ابتدا با پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU۵ عرضه شد که ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور دارد. البته ایران خودرو در مقطعی رانا پلاس سقف شیشه ای را با گیربکس شش سرعته و پیشرانهٔ ارتقاءیافتهٔ TU۵P عرضه کرد که ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور دارد ولی مدت ها است که این نسخه عرضه نمی شود و آخرین سری آن از مدل ۱۴۰۲ است؛ بنابراین رانا پلاس در حال حاضر با همان موتور قدیمی TU۵ عرضه می شود که در کنار یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی قرار می گیرد.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

از سوی دیگر در پارس نوآ خبری از موتور اصلی K۴M تندر ۹۰ که به جان سختی و استهلاک پایین شهرت داشت نیست و این خودرو از پیشرانهٔ ME۱۶ سایپا استفاده می کند. این موتور اساساً نسخهٔ سایپا از پیشرانهٔ TU۵ محسوب می شود ولی ازآنجایی که بر اساس موتور EC۵ سیتروئن ساخته شده تفاوت هایی با TU۵ ایران خودرو دارد. موتور ME۱۶ در بلوک سرسیلندر و زاویهٔ پاشش انژکتورها با TU۵ متفاوت است و از سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ هم بهره می برد که در موتور TU۵ معمولی وجود ندارد. درنتیجه پیشرانهٔ جدید سایپا ۱۱۱ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند که کمی از رانا پلاس بیشتر است. انتقال نیروی این موتور اما مثل رقیب ایران خودرویی توسط یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی صورت می گیرد.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

بنابراین از لحاظ پیشرانه هم پارس نوآ برتری جزئی دارد ولی ازآنجایی که موتور TU۵ رانا سال ها است در بازار حضور دارد از لحاظ فراوانی قطعات یدکی و تعمیرکاران شرایط بهتری خواهد داشت درحالی که موتور ME۱۶ هرچند اشتراکاتی با TU۵ دارد ولی اساساً موتور جدیدی در بازار ایران محسوب می شود. توان پیشرانهٔ TU۵ برای رانا پلاس نسبتاً کافی است و شتاب و کشش مناسبی را فراهم می کند و ازآنجایی که وزن پارس نوآ نزدیک به رانا پلاس است و قدرت و گشتاور کمی بیشتری هم دارد در این خودرو نیز باید انتظار شتاب مناسبی را داشته باشیم. همچنین پیشرانهٔ ME۱۶ از لحاظ لرزش و سروصدا هم نسبت به موتور قدیمی M۱۵ سایپا شرایط بسیار بهتری دارد.

مزایا و معایب پارس نوآ و رانا پلاس

مزایا معایب
پارس نوآ رانا پلاس پارس نوآ رانا پلاس
پیشرانهٔ مدرن تر طراحی هماهنگ تر طراحی ناهماهنگ فضای محدود عقب
امکانات بیشتر فراوانی قطعات یدکی کابین قدیمی کابین قدیمی
کابین جادارتر بازار دست دوم بهتر حذف پیشرانهٔ اصلی رنو امکانات اندک

قیمت و جمع بندی

پارس خودرو هنوز قیمت پارس نوآ را اعلام نکرده است ولی با توجه به قیمت دیگر خودروهای داخلی سایپا و ایران خودرو می توان قیمت حدودی تندر ۹۰ ایرانی را بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون تومان تخمین زد. این در حالی است که رانا پلاس هم اکنون قیمت کارخانه ای ۶۱۵ میلیون تومانی دارد که البته این رقم در بازار به بیش از ۷۵۰ میلیون تومان رسیده است. درهرحال انتظار می رود قیمت پارس نوآ به رانا پلاس نزدیک یا اندکی گران تر باشد؛ بنابراین اگر اختلاف قیمت خیلی زیاد نباشد پارس نوآ با امکانات بیشتر پیشرانهٔ مدرن تر و قوی تر و کابین جادارتر می تواند گزینهٔ بهتری باشد اما از سوی دیگر اگر خواهان خودروی جوان پسندتری هستید و با فضای محدود صندلی های عقب رانا پلاس و امکانات محدود آن مشکلی ندارید می توانید این سدان ایران خودرو را انتخاب کنید.

ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟

جدول مشخصات فنی

پارس نوآ رانا پلاس
پیشرانه ME۱۶ TU۵
نوع موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر
سوپاپ ۱۶ ۱۶
قدرت ۱۱۱ اسب بخار ۱۰۵ اسب بخار
گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر ۱۴۲ نیوتن متر
گیربکس ۵ سرعته دستی ۵ سرعته دستی
محور محرک جلو جلو
وزن ۱۱۵۵ کیلوگرم ۱۱۳۳ کیلوگرم
طول ۴,۳۳۰ میلی متر ۴,۲۹۲ میلی متر
عرض ۱,۷۴۰ میلی متر ۱,۶۸۴ میلی متر
ارتفاع ۱,۵۳۰ میلی متر ۱,۴۵۳ میلی متر
فاصلهٔ محوری ۲,۶۳۰ میلی متر ۲,۴۴۵ میلی متر
ظرفیت باک ۴۷ لیتر ۵۰ لیتر
رینگ ۱۵ اینچی ۱۴ اینچی

۵۸۳۲۲

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ال ۹۰ ایرانی یا رانا پلاس؛ کدامیک بهتر است؟"، کلیک کنید.