آنچه در عملیات «نصر ۴» گذشت

آنچه در عملیات «نصر ۴» گذشت

در ادامه عملیات «کربلای ۱۰»، عملیات «نصر ۴» با طراحی و فرماندهی سپاه پاسداران، در چند محور در منطقه شمالی استان سلیمانیه عراق و با هدف پیش روی به سوی شرق این استان و تصرف شهر ماووت در تاریخ ۳۱ خرداد ۶۶ با رمز مبارک «یا امام جعفر صادق (ع)» در ساعت ۲ بامداد از «قرارگاه نجف» آغاز شد.

به گزارش فیلوپ، رزمندگان ایرانی پس از شناسایی منطقه توسط نیروهای اطلاعات – عملیات که به سلاح‌های سبک و نیمه‌سنگین مجهز بودند، حرکت خود را از خطوط عملیات کربلای ۱۰ و محورهای اطراف آن به سمت هدف آغاز کردند.

لشکر «قدس» گیلان مانند دیگر لشکرها مأموریت یافت که خطوط دشمن را درهم بشکند. این لشکر با نیروهای مجرب خود به عمق خاک عراق و سمت شهر ماووت نفوذ کرد و پس از پشت‌سر گذاشتن موانع، در شرایط سرد و یخبندان منطقه، به خطوط تماس دشمن نزدیک شد. یورش بی‌امان به مواضع دشمن آغاز و با شلیک گلوله منوّر از دو سمت، منطقه را مثل روز روشن کرده بود. نیروهای زخم خورده دشمن با شلیک انواع گلوله سعی کردند تا مانع نفوذ رزمندگان به خطوط پدافندی آنها بشوند، ولی برتری آتش قوای ایرانی مانع تحرکات دشمن شد.

در این عملیات لشکر قدس با ۲ تیپ، به استعداد پنج گردان پیاده، موفق شد طی دو مرحله مأموریت خود را ۱۰۰ درصد با موفقیت به انجام برساند. سرعت‌عمل رزمندگان لشکر قدس به حدی بود که معاون تیپ مستقر در ژاژیله عراق به اسارت نیروهای اسلام درآمد. در این عملیات نیروهای ایرانی در دو شبانه روز موفق شدند به اکثر اهداف مورد نظر دست یابند. نیروهای دشمن نیز متقابلاً در روزهای بعد چندین‌بار اقدام به پاتک کردند که همه این اقدامات به شکست انجامید.

در جبهه خودی نیز با اعزام یگان‌های تازه‌نفس به منطقه چند عملیات به منظور دفع نواقص محورهای شاخ قشان و تپه دو قلو انجام شد. این عملیات پس از ۱۵ روز پایان یافت که آزادسازی شهر ماووت و ارتفاعات ژاژیله، شاخ قشان، یال غربی، گولان، تپه دوقلو (بالو کاوه)، دشت بالوسه و نیز ترمیم برخی از خطوط پدافندی عملیات کربلای ۱۰ بود. در این عملیات تعداد ۵۵۷ نفر از نیروهای دشمن به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند و بیش از ۶۰۰۰ نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی شدند. در این عملیات سردار «مهدی خوش سیرت»، فرمانده «تیپ ۲ لشکر قدس» گیلان به شهادت رسید.

لشکرهای دیگر نیز پس از نفوذ به عمق ۲۵ کیلومتری خاک عراق، هجوم خود را از محورهای مختلف به نیروهای عراق آغاز کردند و پس از نبردی سنگین موفق شدند ارتفاع «ژاژیله»، «اسپیدر دره» و کلیه راه‌های مواصلاتی منتهی به شهر ماووت را به کنترل خود دربیاورند و مسدود کنند.

همچنین «تیپ ۴۴۳ از لشکر ۲۷» عراق هدف سنگین‌ترین حمله قرار گرفت و به همراه بیش از نیمی از امکانات «تیپ ۶۰۳» پیاده در این عملیات منهدم شد. رزمندگان برای تصرف شهر ماووت، جنگ را شدت بخشیدند. یگان تخریب نیز همراه و همگام با رزمندگان برای خنثی ساختن میادین مین به پیش تاخت. رزمندگان ایرانی با توجه به کوهستانی بودن منطقه و با بکارگیری تاکتیک‌های ویژه جنگ کوهستانی و هماهنگی عالی همه موانع را از سر راه برداشتند که در این میان ۲۷ دستگاه تانک و نفربر عراق منهدم و پنج دستگاه نیز به غنیمت گرفته شد.

آتشبار نیروهای خودی که تا قبل از شروع عملیات خاموش بود، با آغاز درگیری، مواضع دشمن را به شدت زیر آتش گرفت و خسارت سنگینی به آنها وارد کرد، به طوریکه منطقه مملو از اجساد بعثی‌ها و لاشه‌های سوخته و نیم‌سوخته ادوات زرهی آنها شد. فرماندهان ارتش عراق برای جلوگیری از پیشروی رزمندگان اسلام و همچنین تقویت روحیه نیروهای خود، نیروهای هوایی را وارد معرکه کردند.

آتشبار ضدهوایی ایران به مقابله با جنگنده‌های دشمن پرداخت و یک فروند از آنها را مورد هدف قرار داد و ساقط کرد. رزمندگان با تثبیت مواضعی که تصرف کرده بودند و به غنیمت گرفتن مهمات دشمن، مقدمات آزادی شهر ماووت را فراهم کردند و این شهر در یک قدمی آزادی قرار گرفت. یگان مهندسی – رزمی با تمام امکانات تلاش کرد تا جاده‌هایی را برای عبور خودروها به منظور تدارکات رزمندگان هموار کند.

پایان خبر فیلوپ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آنچه در عملیات «نصر ۴» گذشت" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آنچه در عملیات «نصر ۴» گذشت"، کلیک کنید.