آثار هنری مقاومت؛ کلیدی بر دستان فلسطینیها
در نمایشگاه عکس- روایت از فلسطین بیشتر بدانید؛
آیین افتتاحیه نمایشگاه عکس- روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فیلوپ، نمایشگاه عکس روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» عصر دوشنبه ۳ دی در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد. این نمایشگاه حاصل عکاسی «وهب رامزی» از فلسطینیان ساکن در چهاراردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان است.
نمایشگاه عکس-روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» که محصول مرکز هنری رسانهای سلوک است، تصویر و روایتی از امید و پایداری مردمانی را ارائه میدهد که با وجود دههها دوری از سرزمین مادری، همچنان کلید خانههای خود را بهعنوان نماد حق بازگشت، حفظ کردهاند.
در این برنامه «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران، «محمدمهدی دادمان» رئیس حوزه هنری، «سیدامیر جاوید» قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین الملل، «مجید شاه حسینی» مدیر فرهنگستان هنر، «عبدالحمید قدیریان» پیشکسوت هنرهای تجسمی، «سیدحسام حسینی» مدیر مرکز هنری-رسانهای سلوک، «وهب رامزی» عکاس نمایشگاه، «ساجده ابراهیمی»، راوی عکسهای نمایشگاه حضور داشتند.
آثار هنری مقاومت؛ کلیدی بر دستان فلسطینیها
این آیین افتتاحیه با قرائت قرآن و پخش سرود ملی آغاز شد، در ادامه «سیدامیر جاوید» قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین الملل ضمن تشکر از دکتر شاه حسینی و موزه هنرهای معاصر فلسطین برای فراهم کردن شرایط برای برگزاری نمایشگاه را در این مکان استراتژیک، طی سخنانی گفت: زحمات آقای رامزی و خانم ابراهیمی در این نمایشگاه، متعلق به هفته سوم و چهارم طوفان الاقصی است، یعنی در همان ابتدای کار در یک حرکت عملیاتی و نسبت گرفتن سریع و بزنگاهی که در حال رقم خوردن بود، دوستان تدارک این نمایشگاه را فراهم و آقای رامزی به مناطق اعزام کردند و آقای رامزی نیز با هنر خودشان این نمایشگاه و این عنوان رقم زدند.
وی ادامه داد: «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» عنوان این نمایشگاه است دارای یک اطلاق ظاهری است که در نمایشگاه قابل مشاهده است، ولی یک اطلاق دیگر آن که قابل تعمیم در یک گستره جهانی است این است که هر رویداد هنری و اثر هنری -نه فقط در یک سال و اندی اخیر و جریان طوفان الاقصی، بلکه از موقع پیش آمد مسأله فلسطین- توسط هنرمندان آزاده جهان خلق شده کلیدی است که درها را به سمت و سوی صاحبان اصلی این سرزمین مقدس خواهد گشود.
جاوید در ادامه اظهار داشت: هر کدام از این کلیدها که هر کدام یک رویداد و اثر هنری است، فریاد رژیم صهیونیستی و پشتیبان آن یعنی آمریکا را بلند خواهد کرد.
قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین الملل بیان داشت: جریان قدرتمند هنری که حول مسأله فلسطین شکل گرفته – و ان شالله تا نابودی رژیم صیونیستی ادامه خواهد داشت- و این آثار هنری هر کدامشان کلیدی بر دست خواهران و برادران فلسطینی ماست و من امیدوارم در کنار برادران و خواهران فلسطینی مان، این سرزمین مقدس از وجود رژیم صهیونیستی گندزدایی کنیم.
تلاش عکسها برای ملاقات با انسان فلسطینی
در ادامه این آیینه افتتاحیه، «وهب رامزی» عکاس این نمایشگاه طی سخنانی گفت: حرفی ندارم و اگر حرفی باشد همان است که تلاش کردیم با کمک دوستانمان در نمایشگاه بر دیوارها بیان کنیم.
وی ادامه داد: ما به نوعی در میانههای جنگ، یک نمایشگاه برگزار میکنیم، اگر برگزاری این نمایشگاه بتواندکمک کند که ما با وضعیتی که درآن هستیم نسبت بگیریم، جای امیدواری است اگر اینطور نباشد چیزی جز خسران نیست.
این عکاس ادامه داد: امیدوارم دیدن نمایشگاه کمک کنند بدانیم ما چه وضعیتی داریم و ما با آن به ملاقات با انسان فلسطینی نزدیک شویم و به نوعی خودمان را در آیینه آنها ببینند.
وی در پایان از سیدحسام حسینی و از مرکز هنری- رسانهای سلوک تشکر کرد و اظهار داشت: این کار از نقطه آغازین و ایده پردازی در مرکز سلوک کلید خورد و اگر کمک و همراهی و راهنماییهای این دوستان نبود الان این خروجی را نداشتیم.
روایت بازگشت؛ کاملا هویت بخش برای انسان فلسطینی
در ادامه ساجده ابراهیمی طی سخنانی درباره روایت انسان فلسطینی گفت: من حرفی برای گفتن ندارم و حرفم همان کلمات من بر روی دیوار نمایشگاه است که شما میبینید و میخوانید.
وی ادامه داد: روایت بازگشت، برای ما یک رویاست ولی برای انسان فلسطینی، بازگشت کاملا هویت بخش است چراکه اگر به بازگشت به فلسطین فکر نکند زندگی برایش دیگر معنایی ندارد و این رویاست که آنها را امیدوار میکند در شرایط سخت اردوگاهی به زندگی خود ادامه دهند.
ابراهیمی در پایان اظهار داشت: من سعی کردم قصه عکسها را بگویم و از آرزوها و امیدی که انسان فلسطینی برای فردای سرزمینش دارد، حرف بزنم. ما سعی کردیم در این نمایشگاه تجربه کوچک شده از زندگی اردوگاهی را نشان دهیم عکسها خود حرفی برای گفتن دارد و روایتها هم، قصه این عکسها را بیان میکند.
روایت برتر در اختیار فلسطینیها است
دربخش پایانی این مراسم، «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران ضمن تشکر از حوزه هنری و مرکز هنری- رسانهای سلوک و ملت شریف ایران بیان داشت: تولیدات علمی و فرهنگی ایران در رده سیزدهم جهانی قرار دارد، به علاوه این تولیدات فاخر جهانی در حوزه فرهنگ و هنر و ادب، مردم شریف ایران از ملت فلسطین در سالهای متمادی حمایت کردند و از ایجاد یک دولت غصبی در راستای ظلم به مردم فلسطین، جلوگیری کردند.
وی ضمن مرور تاریخچه مقاومت در فلسطین بیان داشت: غرب و آمریکا و رژیم صهیونیتی پروژههای بسیار زیادی را به کار گرفتند که فلسطین و مسأله فلسطین را از صحنه تاریخ حذف کنند، اما نتوانستند و امروز میبینیم که بعد از این همه پروژه، طوفان الاقصی اتفاق افتاد تا برگ دیگری در مقاومت ملت فلسطین رقم خورد و به مردم جهان بفهمانند که این مسأله و ملت هنوز زنده است.
ابوشریف بیان داشت: علی رغم اینکه رژیم صهیونیستی سعی کرد روایتهایی مختلف درباره فلسطین برای رسانهها تولید کند، امروز روایت برتر در اختیار فلسطینیهاست و در رسانهها منتشر میشود و امروز اگر هوش مصنوعی پرسیده شود چه ملتی پیروز است و چه کسی در صحنه است، پاسخ میدهد فلسطین برای فلسطینیهاست و این یک حق اصلی برای آنهاست.
وی در پایان تاکید کرد: کار روایت گری که شما در این نمایشگاه انجام دادید، کار بسیار مهم، اصولی و اساسی در این برهه از زمان است و ما میبینیم که جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال در آمریکا، تایید کننده مقاومت فلسطین هستند، بنابراین مبارزه در میدان جنگ نرم و مبارزه در میدان روایت و روایتگری، کمتر از مبارزه در میدان و جنگ نظامی نیست.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آثار هنری مقاومت؛ کلیدی بر دستان فلسطینیها" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آثار هنری مقاومت؛ کلیدی بر دستان فلسطینیها"، کلیک کنید.